GUARDIOLA AMB LA CAMPANYA "TRACTA'M BÉ"

Dilluns, 12 de febrer de 2018 a les 00:00

Fomentem el valor del respecte i la cura cap a la gent gran

Amb un índex de sobre envelliment del 18%, el Bages és una de les comarques del país amb més població major de 65 anys. Els experts calculen que un 6% de la gent d’aquesta edat pateix algun tipus de maltractament i, per aquest motiu, el Consell Comarcal del Bages ha decidit posar en marxa aquesta campanya al nostre territori.

I és que alguns casos de maltractament, sobretot els físics, són visibles i denunciats, però n’hi ha molts altres que queden ocults en l’anonimat. Precisament un dels objectius de la campanya és detectar-los, i fer-ho amb la implicació de tots els ajuntaments de la comarca, els consells de gent gran, la societat.


D’altra banda, també s’han creat els ‘espais amb tracte’, una acció conjunta amb el petit comerç com a detector de possibles situacions de risc. La campanya entrarà fins i tot a les escoles, on es distribuirà una publicació titulada ‘Contes per fer-se gran’. Entre les iniciatives que es duran terme, hi ha la promoció de situacions de bon tracte, que consisteix en la difusió i distribució de pòsters que mostren episodis de maltractament i també de bon tracte envers la gent gran.
 

Els Mossos d’Esquadra del Bages reben una mitjana de 30 denúncies anuals per maltractament amb violència cap a les persones grans. Lluitar contra aquesta problemàtica és precisament el principal objectiu de la campanya.

Sant Salvador de Guardiola s'ha adherit, juntament amb altres municipis de la comarca, amb una programació que pretén trencar tabús, remoure consciències i sobretot fomentar el valor del respecte, la cura i l'estima envers la gent gran.

Darrera actualització: 12.02.2018 | 16:00