Fires, Festes i mercats. Viu Sant Salvador de Guardiola tot l'any!

 

 

 

                    Abril   

                    

Fira de Sant Marc. Festa del Pa i el Vi.

25 d'abril       

La Fira de Sant Marc és una festa molt arrelada a Sant Salvador de Guardiola. Està dedicada al pa i al vi. La benedicció del terme, el repartiment del panellet beneït i l’antic sorteig del xai són la base de la tradició immemorial que, any rere any, se celebra al municipi. Trobaràs bon ambient, tast de vins DO Pla de Bages, degustacions de pinxos, mercat de productes artesans, mostra d’oficis, música en directe, l’hora del conte: Geoparc i altres contes eco-lògics i jocs de fusta gegants per a infants.

 Les activitats més importants són:
• Els actes propis de la Festivitat de Sant Marc, amb la Missa Solemne, la Benedicció del Panellet i el posterior repartiment.
• Des de l'any 2015 s'organitza la Festa del Pa i del Vi, en la qual hi ha tast de vins i degustacions de pinxos, mercat de productes artesans, mostra d'oficis, degustacions de vins DO Pla de Bages, ballada de Caramelles Guardiolenques, proves rurals (soka tira, carrera del contrabandista, aixecament de sacs, llançament de sacs, aixecament de carro, recollida de panotxes de blat de moro, tall de troncs amb xerrac a dues mans i aixecament de l’enclusa, entre altres) de Daurats contra Granats, una competició entre dos equips, Berriatua de Bizkaia i Mutriku de Guipúscoa. També trobareu jocs de fusta gegants per a tota la família que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis.

Enllaç programa 2021

Caramelles a Salelles

Les Caramelles de Salelles són una festa tradicional que fa 40 anys es va recuperar per mantenir-ne viva la cultura i la tradició del poble. Acostumen a participar-hi 6 grups amb un total de 90 caramellaires i uns 25 cantaires de la Colla del Vi Bo.

 

Maig  

 

Festa Major del Roser de Salelles

El Roser és la festa major de Salelles i se celebra durant el mes de maig. Dels seus actes, en destaquem el concurs de pintura ràpida, que ja té una certa antiguitat, ja que es va iniciar devers l’any 1969. Té diferents modalitats: premi d’aquarel·la (des de 1970), premi de dibuix Isidre Vendrell (des de 1984) i premi de petit format.

El casal del poble acull l’exposició dels quadres que han participat en el concurs.

 

Juliol     

  

Festa major de ca l’Esteve

Agost   

                

Festa major de Sant Salvador de Guardiola

La més esperada de l’any, consulteu la programació en aquest enllaç: programa 2020

Festes del Calvet

 

Novembre

 

Fira de la Torrada

1 de novembre.

Consulta la informació a www.firadelatorrada.cat

Festa Major de Sant Sadurní de Salelles

Té lloc al mes de novembre i s’organitzen diferents activitats. Se celebra una missa solemne que compta amb la benedicció d’una coca o un tortell. Aquest fet és una tradició arrelada d’antic, ja cap a l’any 1500 està documentat que la casa Genovès feia ofrena d’una coca al final de la missa.

 

Mercats setmanals 

Dissabtes: Salelles.

Trobaràs paradetes d’alimentació com la dels formatges Montbrú (https://montbru.com/ca/?controllerUri=index), embotits i paradetes de productes d’horta. També et podràs comprar alguna peça de tèxtil i roba.

Diumenges: Calvet.

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 22.04.2021 | 10:56
Darrera actualització: 22.04.2021 | 10:56