APROVADES LES ORDENANCES FISCALS I EL PRESSUPOST

Dissabte, 27 d'octubre de 2018 a les 00:00

El ple municipal de dijous 25 d'octubre va aprovar per unanimitat dels grups presents al ple (CUP i Despertem no van assistir-hi) les ordenances fiscals pel 2019, en què destaca l'augment d'un 2,9 % en la taxa de deixalles com a única variació respecte l'exercici anterior.

El motiu de l'augment és reduir el dèficit que arrossega aquest servei, xifrat en uns 50.000 euros, per, tal i com diu l'alcalde, Albert Miralda, "anar-se adequant a les directrius que arriben des de la Unió Europea". Unes directrius que empenyen els municipis a cobrir les despeses del servei d'escombraries amb les taxes. Val a dir que el poble té, des fa temps, problemes d'incivisme amb veïns que abandonen les deixalles i els voluminosos al carrer sense cap mena de control. Una situació que obliga l'Ajuntament a un sobreesforç econòmic per poder retirar tots aquests residus que no es llencen als contenidors o seguint els procediments estipulats. La bonificació del 20% sobre aquesta taxa es manté com els darrers anys per aquells usuaris que acrediten un mínim de visites a la deixalleria.

Per altra banda, l'Ajuntament ha encarregat un estudi per avaluar el cost i l'eficiència que tindria la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta que ja s'aplica a d'altres municipis de la comarca. Un sistema que l'oposició fa mesos que reclama, però que des de l'equip de govern es vol tenir ben estudiat abans d'implementar-lo per les particulars característiques del municipi, amb moltes urbanitzacions i desigual distribució dels habitatges.

L'altra novetat pel què fa a les ordenances del 2019 és la desaparició de la taxa de clavegueram, que a partir d'ara vindrà inclosa dins la taxa de l'aigua. Segons Miralda, això suposarà "fer més equitativa la taxa, perquè a més aigua que es gasti, més es pagarà". Pel què fa a l'IBI i la resta de taxes i impostos no hi ha variacions destacades més enllà de petits ajustos.

Pressupost de gairebé 4 milions d'euros, aprovat

El ple també va aprovar, en aquest cas amb els vots en contra de l'oposició present al ple (ERC i Fent Feina), un pressupost per a 2019 de 3.935.890,74 euros. Uns comptes que es mantenen ajustats i sense grans variacions respecte l'any passat. A nivell d'inversions, destaca, entre altres, l'execució de l'skatepark a la zona del Jarama Bike Park i la millora del seu entorn, un punt que l'equip de govern incloïa al programa electoral. La nova biblioteca municipal haurà d'esperar a que es concretin els ajuts necessaris de l'administració.

Darrera actualització: 27.10.2018 | 17:25