EXPOSICIÓ HOMENATGE A JESÚS MORGADO

Dimarts, 6 de març de 2018 a les 00:00

L'artista, sota el pseudònim de "Pachus", va deixar un extens llegat dedicat a la figura femenina

L'espai polivalent La Sala de Sant Salvador de Guardiola donarà aquest dissabte el tret de sortida a una exposició molt especial que s'allargarà fins el 29 de març. Per primera vegada, es mostraran al públic les obres i els dibuixos de Jesús Morgado, veí de Sant Salvador de Guardiola i estudiant de l'Escola d'Art de Manresa, que va morir el passat setembre a l'edat de 20 anys.

Es tracta d'unes obres de qualitat plenes de personalitat i elaborades amb diferents tècniques i formats, on Morgado reflectia tot el seu món interior. A més, l'exposició coincideix amb la setmana en què cau el Dia Internacional de la Dona. Un gènere, el femení, molt recurrent en els dibuixos de Morgado.

L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola és qui organitza l'exposició en estreta col·laboració amb la família de Jesús Morgado, que ha cedit lliurament les obres i ha assessorat en el disseny de l'esdeveniment. Així es pretén homenatjar aquest dibuixant, que sota el pseudònim de ‘Pachus', va deixar amb només 20 anys un vastíssim llegat d'obres de diferents característiques, que ara es mostraran al públic. Alguns d'aquests dibuixos, de fet, havien servit per il·lustrar cartelleres i dissenys del propi consistori. Pocs mesos abans de la seva mort, per altra banda, va guanyar el concurs de punts de llibre de la Biblioteca del Casino de Manresa amb un dels seus dibuixos.

L'exposició, que s'inaugurarà dissabte a les 11 del matí a La Sala, comptarà amb la presència del director de l'Escola d'Arts de Manresa, Daniel Hernández Massegú, així com de representants del consistori guardiolenc. Des de l'Ajuntament, a més, ja s'ha anunciat que es completarà l'homenatge a l'abril amb l'edició duna revista especial amb algunes de les obres més destacades de Jesús Morgado. Una iniciativa en què també s'involucra la seva família.

Darrera actualització: 06.03.2018 | 17:36