LES COLÒNIES DE GATS, SOTA CONTROL

Diumenge, 23 de juliol de 2017 a les 00:00

Voluntaris i Ajuntament ja estan col·laborant per tenir cura d’una colònia de gats al nucli antic i evitar problemes de salubritat. La idea és ampliar el programa a d’altres colònies 

L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola va aprovar en el ple municipal de juliol un protocol d’actuacions per controlar les colònies de gats del poble en l’espai públic. Un programa que inclou alimentació, salut, captura, i esterilització.

 
El consistori té vàries colònies de gats identificades al poble que es volen controlar per evitar problemes de salubritat al municipi. Per fer-ho, s’ha començat amb una colònia del nucli antic per a la qual s’ha creat un punt d’alimentació. Se’n fa càrrec una voluntària acreditada amb un carnet d’alimentadora i autoritzada per l’Ajuntament, amb qui està sempre en contacte i col·labora estretament. Ella s’ocupa d’alimentar els gats amb pinso sec, mantenir l’espai net, i detectar possibles problemes de salut en els animals, que estan sota supervisió del veterinari del poble. A més, un dels punts estratègics del programa és controlar la reproducció dels felins a través de l’esterilització tant dels exemplars mascles com de les femelles.
 
Tot això permet eliminar les molèsties produïdes per les orines que fan els gats per marcar territori, les vocalitzacions durant els períodes de zel i les baralles freqüents entre els animals. Així mateix, evita la superpoblació de la espècie, tot millorant la seva qualitat de vida.
 
L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola té identificades altres colònies de gats al poble, però a dia d’avui encara no es disposa dels mitjans i el personal per fer-se’n càrrec. Per això des del consistori s’anima a les persones interessades en col·laborar de forma voluntària en aquest projecte a posar-s’hi en contacte.

Darrera actualització: 23.07.2017 | 19:17