ACORD PER CONSTRUIR UN CANÒDROM A LA ZONA ESPORTIVA

Divendres, 28 de desembre de 2018 a les 00:00

El conveni amb la Federación Española de Galgos tira endavant per aquest 2019

La tradició dels canòdroms a Catalunya està ressorgint en els darrers anys. La Federació Catalana de Llebrers, però, va desaparèixer fa una dècada i per aquest motiu, momentàniament, el conveni per la construcció d'aquest equipament s'està negociant amb la Federación Española de Galgos.

El nou canòdrom s'ubicarà a la zona esportiva de Sant Salvador de Guardiola, als terrenys al costat del camp de futbol i del nou Carrer recentment batejat com a Carrer de l'U d'Octubre. La inversió serà mímina perquè les curses de gossos no seran oficials fins que la Federació Catalana de Llebrers no es reactivi i n'autoritzi la validesa. Per tant, l'activitat esportiva i competitiva dels animals es podrà realitzar de manera no professional. Es garanteix així la protecció dels gossos, que per contra sí que necessitaran estar acreditats amb xip i certificat censal, i accedir a les instal.lacions en perfecte estat de salut, per la qual cosa s'obrirà una borsa de treball per la contractació d'un/-na veterinari/-ària municipal. 

Seguint la normativa actual, les apostes no podran superar els 100 euros i no s'acceptaran intermediaris. Qualsevol gos que compleixi els requisits mèdics i legals podrà participar a les curses que, si tot segueix el seu curs, s'iniciaran al febrer de 2019.

La firma del nou conveni amb la Federación Española de Galgos està pendent d'algun detall que segons l'alcalde Albert Miralda és innegociable i que properament passarà per aprovació del ple. En aquest sentit, ja que el canòdrom estarà al costat del Carrer U d'Octubre, els gossos competidors hauren de lluir un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats fins que aquests tornin a casa seva, un requisit que a partir de llavors ja no serà obligatori. Aquest és el principal punt de discordància amb la Federación, que s'hi oposa.

El termini per la firma de l'acord s'acaba aquest 31 de desembre.

 

 

Darrera actualització: 28.12.2018 | 12:00