APROVAT EL NOU REGLAMENT ORGÀNIC MUNICIPAL

Dilluns, 29 de gener de 2018 a les 00:00

El primer Ple Ordinari de l'any ha debatut i aprovat el nou ROM, la norma més important de l'Ajuntament

Sant Salvador de Guardiola disposa des d'aquesta setmana d'un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Tots els grups polítics van votar a favor (excepte Despertem que es va abstenir) del nou document en el ple ordinari de gener. Tots ells, de fet, han aportat idees per a la confecció del nou ROM, que s'ha redactat durant els últims mesos des de la regidoria de Participació Ciutadana. Un reglament que necessitava un canvi ja que l'anterior datava de 1992 i estava desfasat en molts aspectes.

El ROM té com a finalitat regular el règim organitzatiu de l'Ajuntament i el funcionament dels òrgans municipals. Una de les principals novetats que incorpora, és la possibilitat que les entitats, clubs i col·lectius del poble puguin participar dels plens amb preguntes i mocions, sempre i quan estiguin relacionats amb el seu àmbit. A més, el text té un article específic pel Consell de la Vila, en què s'habilita la intervenció d'un representant del consell per explicar les deliberacions i acords a què arribin dins l'organisme després dels plens ordinaris.

Pel què fa a la informació ciutadana, ara es contemplen tots els canals digitals que han sortit en els darrers anys: web, xarxes socials i mitjans de comunicació. Per altra banda, les intervencions dels regidors en el plens ara queden limitades a 10 minuts, i 5 minuts per a les rèpliques.

El Ple ordinari va aprovar també el Pla Anual Normatiu, que conté les ordenances i reglaments que es preveu que es modificaran durant l'any 2018, com per exemple el Reglament de Tinença d'Animals domèstics i de companyia i el Reglament vigilants municipals.

Pel que fa a Reglaments i ordenances de nova creació es contemplen el Consell d'Infants (en el qual l'Ajuntament ja està treballant i que es farà realitat en els pròxims mesos) l'Ordenació de Façanes, Civisme i convivència ciutadana, Escola de Música,Casal del Jovent i Ús d'edificis i instal·lacions municipals.

Darrera actualització: 31.01.2018 | 19:22