Aquesta setmana sortirà la convocatòria de la línia d’ajuts directes a microempreses i professionals del sector turístic

Dimarts, 14 d'abril de 2020 a les 00:00

Entre avui i demà sortirà  la convocatòria de la  línia d'ajuts directes a microempreses i professionals del sector turístic i també la d’ajuts per a PIMES del comerç, artesania i moda i la seva reactivació.

Us avancem informació rellevant que ja ens ha arribat.

Destinataris: Microempreses de fins a 5 treballadors i autònoms (donats d’alta al règim d’autònoms amb un mínim de 12 mesos)  fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació i que pertanyen al sector turístic. En concret: hotels, apartaments, establiments de turisme rural, càmpings, DMC (agències integradores locals), agències de viatges, organitzadors professionals de congressos, gestors d’HUTs, establiments i empreses d’interès turístics i guies turístics habilitats.

Sembla que en queden exclosos albergs de joventut, cases de colònies i habitatges d’ús turístic amb titularitat individual de caràcter complementari a una altra activitat, així com bars i restaurants. Sembla que la restauració entraria dins de la línia de comerç. Tot i així, quan es publiquin les bases, podrem confirmar-ho.

Requisits per a rebre l’ajut del sector turístic: 

1.    Les empreses i professionals que sol·licitin aquest ajut han d’acreditar estar donats d’alta al Registre Turístic de Catalunya (en el cas que tinguin l’obligació de ser-hi) i degudament legalitzats com a mínim, des del 15 de març de 2019, un any abans des de l’inici del confinament decretat per a la present crisi de la COVID-19.

2.    Mantenir l’activitat durant 1 any mínim. 

3.    Presentar la següent documentació de manera telemàtica pel Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya: 

a.    Declaració responsable 

b.    Emplenar un formulari en el qual caldrà descriure les característiques de l’activitat i de l’empresa, l’exercici de 2019, així com una memòria de l’activitat turística duta a terme.

1.    Aquest ajut és compatible amb altres ajuts. Tingueu en compte, però, que la línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomes que es va publicar el 6 d’abril sí que és incompatible amb altres ajuts.

Justificació:

·         Despeses sobre la gestió de l’activitat (lloguers, sous, quotes, etc.) dels 2 mesos posteriors a la represa de l’activitat. 

·         Hi ha 1 any per presentar aquesta justificació. 

 

IMPORTANT: Aquest ajut s’adjudica l’ajut per ordre d’entrada de sol·licitud sempre que es compleixin els requisits estipulats de les bases de la convocatòria. S’hi destina un pressupost de 3,5 milions d’euros i es calcula que aquesta xifra pot fer front a unes 1.400 peticions. 

De manera que us recomanem el següent: 

·         MEMÒRIA: Prepareu-vos la informació rellevant per a la memòria de l’activitat turística del vostre establiment. Us hem preparat una guia per orientar-vos a ordenar el contingut i pugueu començar a redactar. D’aquesta manera us serà més àgil confeccionar la memòria que us demanin llavors. 

·         SIGNATURA ELECTRÒNICA: Atès que la presentació de la sol·licitud s’ha de signar electrònicament, si no disposeu de signatura electrònica, ho podreu fer a través de l’idCat mòbil. Podeu trobar les directrius per a donar-vos d’alta a idCat mòbil.

·         BAR I RESTAURANTS: Malgrat no tenim la informació concreta sobre la línia d’ajuts per al comerç, pensem que els requisits formals poden anar en aquest sentit també.

Estigueu molt pendents del Canal Empresa de la Generalitat i a tenir tota la documentació a punt per a presentar-la al més aviat possible. Passades 24h de la publicació de les bases de la convocatòria, s’obrirà el període per a presentar les sol·licituds.

Recordeu que hi ha habilitada la bústia cqc.turisme.empresa@gencat.cat i el xat  per a consultes concretes sobre aquests àmbits.

 

Darrera actualització: 14.04.2020 | 10:14