DETECTADA LA VESPA ASIÀTICA A SANT SALVADOR DE GUARDIOLA

Dimecres, 22 de maig de 2019 a les 00:00

Els primers exemplars de vespa asiàtica han estat detectats a Cal Ramon a Sant Salvador de Guardiola

Aquesta vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia i que va introduir-se a Europa a finals del 2004. No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.És la primera vegada que s'observa a Sant Salvador de Guardiola i és per aquest motiu que des de l'Ajuntament s'informa que:

- En cas de detecció o avistaments de nius, cal avisar als agents rurals  mitjançant exclusivament el correu electrònica velutinacar@gencat.cat o bé trucant al 93 5617000 i en el cas que es pugui, i sempre sense posar-se en risc, caldria adjuntar una fotografia del niu o exemplar per verificar la seva identificació.

- Si la vespa afecta una explotació apícola, es podran utilitzar paranys comercials homologats selectius, que anirà a càrrec del titular de l’explotació apícola.

- Respecte la destrucció dels nius serà a càrrec d’empreses especialitzades en captura i gestió de plagues.

Des dels Ajuntaments de Castellfollit del Boix i Sant Salvador de Guardiola s'està treballant conjuntament per informar a la població doncs els exemplars detectats són a ambdós municipis i, en aquest sentit, hi ha una xerrada informativa el proper dijous dia 23 de maig a les 20h a la Sala de plens de l’ajuntament de Castellfollit. Serà una xerrada-taller per l’el.laboració de trampes per combatre la vespa asiàtica que tindrà una durada de màxim 1 hora i anirà a càrrec de la Carol que és apicultora. Esprem poder repetir el taller properament a Sant Salvador de Guardiola.

La vespa asiàtica s'està expandint ràpidament per tot arreu i cal actuar per per tal de evitar la seva proliferació i preservar la biodiversitat del nostre territori.

Darrera actualització: 16.08.2019 | 10:00