El nostre municipi te un nou mural commemorant el dia de l'Orgull LGTBI+

Dimecres, 1 de juliol de 2020 a les 00:00

Enguany, el nostre municipi ha participat fent el Mural +Art a la zona esportiva, davant de l'Espai Jove Can Sansa, en el qual han participat un bon grapat de joves del municipi. Aquest mural s'emmarca dins el projecte liderat per la conselleria  de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages i ha estat dissenyat i executat, juntament amb joves del poble, per l'il·lustrador del municipi Josep Ramon Domingo Treviño. 

El dia 28 de juny, popularment conegut com a dia de l’Orgull, ens recorda els fets produïts el dia 28 de juny de 1969 al bar StoneWall de Nova York, on es va produir una revolta contra la policia, que sistemàticament reprimia i anava en contra els drets i llibertats de les persones LGTBI+. Persones trans*, bisexuals, lesbianes, intersexuals i gais van dir no a molts anys de repressió i LGTBIfòbia, fent-se visibles i revoltant-se envers les retallades que rebien en relació amb els seus drets.

Cada 28 de juny, es recorden aquells fets, i el col·lectiu LGTBI+ es visibilitza, orgulloses de ser com son, i del camí que s’ha recorregut des d’aquell dia, i que no s’atura, entenent que totxs som persones lluitant i caminant per una societat més lliure i diversa, més respectuosa i igualitària.

L’objectiu que es plateja amb aquesta iniciativa és el de donar visibilitat a la diversitat d’identitats i expressions de gènere i orientacions sexuals, mitjançant la pintada d’un mural participat en el municipi, implicant en aquesta acció a la població jove/adolescent.

Animeu-vos a venir a veure el mural en directe, el gaudireu. 

Darrera actualització: 02.07.2020 | 13:54