Mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19 per a les persones que tenen animals de companyia

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 00:00

Aquesta notícia és per traslladar un missatge de tranquil·litat als propietaris dels animals de companyia.

Ara per ara no hi ha encara cap evidència científica que hagi transmissió de la malaltia dels gossos o gats a les persones, ni altres animals de companyia. Els casos que afecten els humans es deuen a un contacte de persona a persona o elements de l’entorn contaminants.

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19 es recomana continuar mantenint les mesures bàsiques d’higiene i de distanciament relacionades amb el contacte i la cura d’animals, que es recullen a continuació:

 Renteu-vos les mans amb sabó i aigua potable abans i després del contacte o manipulació d'animals, els seus aliments o objectes.

 Eviteu tocar-vos els ulls, el nas i la boca amb les mans, i eviteu qualsevol contacte amb animals malalts.

 Eviteu els petons, les llepades o compartir el llit o sofà, el menjar o objectes.

 Mantingueu nets i desinfectats els estris (menjadores, joguines, etc.) així com l’entorn de l’animal de companyia.

 Quan torneu de passejar a l’animal de companyia, podeu rentar-li bé les 4 potes amb aigua i sabó. També es poden utilitzar lleixiu al 1:50 (20 ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua) o alcohol 70:30. També seria aconsellable, per augmentar més la prevenció, la neteja de la cara i la cua, amb productes habituals de la higiene animal.

 

Així mateix, es recomana que les persones malaltes de la COVID-19 redueixin el contacte amb animals domèstics o altres animals. Per aquet motiu, sempre que sigui possible, les persones malaltes o en atenció mèdica a causa de la COVID-19, no han d’ocupar-se de la cura dels animals, sinó que l’han d’encarregar a altres membres de la llar, si això no és possible i han de tenir cura de la seva mascota, cal extremar les mesures d’higiene i utilitzar mascareta.

 

Darrera actualització: 25.05.2020 | 15:51