MEXICATAS CLAUSURARÀ LA 1ª TEMPORADA DEL “TASTACULTURA”

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 00:00

L’espectacle Mexicatas, de Sergi Belbel amb el Cor Maguey, serà a Sant Salvador de Guardiola el proper dissabte 6 d’abril

El projecte Tastacultura

L’àrea de cultura de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola va iniciar una prova pilot a finals de l’any passat, que es convertiria en l’actual projecte “Tastacultura”.

L’activitat principal del Tastacultura consisteix en realitzar uns actes públics anuals per conèixer altres cultures. Estan formats per una primera part de xerrada oberta a tothom, en què guardiolencs i guardiolenques vinguts d’altres orígens expliquen com és el país o ciutat d’on van venir, què s’hi pot visitar, com és la vida quotidiana, la cultura i les tradicions.

En finalitzar la xerrada, la segona part, amb places limitades, consta d’una petita degustació gastronòmica amb productes i receptes del lloc en qüestió.

Al 2018 es van realitzar dos viatges gastronòmics: sobre Irlanda i sobre Bolívia.

Enguany el projecte ha adoptat el nom de cicle de Tastacultura i el passat 9 de febrer es va iniciar el nou cicle amb una xerrada sobre el Marroc. El 16 de març, la xerrada va ser sobre Madrid.

Per finalitzar la primera temporada, es farà un espectacle de teatre com a clausura, Mexicatas, el dissabte 6 d’abril.

A partir del setembre es continuarà amb tres xerrades amb degustació gastronòmica: Alemanya, Argentina i Dinamarca.

Un projecte transversal

Tastacultura no només és una activitat per al públic, sinó que treballa també amb els ponents i incideix en la societat en general.

Els objectius que es pretenen assolir són:

*      Oferir alternatives de consum cultural a l’espai polivalent de La Sala

*      Complementar la programació teatral i musical amb activitats per a públic adult

*      Promoure el coneixement d’altres llocs geogràfics i les seves cultures, trencant tòpics i esterotips

*      Fomentar la cohesió, la convivència i la diversitat

*      Afavorir el sentiment de pertinença dels ponents entre la comunitat

*      Sensibilitzar a la població sobre la riquesa cultural i social que tenim, posant en valor la diversitat a Sant Salvador

*      Crear espais per a compartir experiències i crear vincles entre veïns

*      Possibilitar que els ciutadans siguin protagonistes de les seves pròpies històries

*      Generar participació ciutadana a les polítiques culturals  guardiolenques

 

L’espectacle Mexicatas

Mexicatas és un espectacle amb dramatúrgia de Sergi Belbel i direcció d’Antonio Calvo, on podem veure com vuit actrius mexicanes expliquen les seves experiències (individuals i col·lectives) en el seu exili per terres espanyoles i catalanes. Un fil argumental que encaixa perfectament amb el projecte Tastacultura.

I ho faran amb sentit de l’humor, però també amb algunes gotes de drama, cançons i un gran desplegament d’energia.

“Vuit actrius mexicanes ens expliquen, amb un especial sentit de l’humor, algunes gotes de drama, quatre o cinc cançons i un gran desplegament d’energia, les seves experiènces (particulars i col·lectives) en el seu exili per terres espanyoles o, més específicament, catalanes. En dotze escenes independents, de tall minimalista, les actrius, a través de les seves veus, de les seves paraules i dels seus cossos, intentaran comprendre com es viu Mèxic des d’una distància no desitjada i com es veuen Espanya i Catalunya des de la propera llunyania d’un desterrament agredolç. Aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes barrejades amb la suau brisa humida, enganxosa i traïdora de la mediterrània.” Sergi Belbel

A Sant Salvador de Guardiola tindrem el privilegi de veure aquesta obra al Teatre la Sala el proper dissabte 6 d’abril a les 21 h.  L’entrada val 9 € i es pot comprar a www.entrapolis.com. El públic recomanat és l’adult, dura 105 minuts i l’idioma és el castellà.

Perquè aquesta programació sigui possible, hi ha col·laborat la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

 

Darrera actualització: 03.04.2019 | 17:53