PREN FORMA EL NOU PROJECTE DE BIBLIOTECA

Dijous, 28 de desembre de 2017 a les 00:00

L'Església de Sant Salvador de Guardiola es convertirà en biblioteca municipal i bar aquest proper 2018

Tal com ja s'ha informat recentment, l'aprovació del pressupost municipal per al 2018 contempla la inversió en un projecte per a la nova biblioteca (vegeu Guardiolencs nº 35). La inviabilitat de traslladar aquest equipament a la part superior de La Sala per problemes de càrrega i altres qüestions tècniques ha fet plantejar una solució que tindria un doble benefici per al municipi : estalviar en la construcció d'un nou edidifi al mateix temps que es dóna utilitat a un immoble que ara mateix es troba infrautilitzat.

En aquest sentit, les converses entre la parròquia, el bisbat i l'ajuntament avancen a bon ritme i el conveni podria signar-se properament. "Seria biblioteca entre setmana i església els caps de setmana i festes de guardar" segons fonts parroquials. 

L'Ajuntament no descarta habilitar la rectoria com a bar municipal donada la gran acceptació d'aquests establiments al nostre municipi en els darrers anys. Això sí, "un bar amb certs condicionants" segons l'alcalde Albert Miralda. Concretament, l'únic alcohol permès seria el vi de missa i els cambrers i cambreres haurien de portar un uniforme adequat a l'entorn religiós (un extrem que encara s'està negociant).

La biblioteca també tindria unes normes de funcionament acordades amb el bisbat. Hauria de ser mòbil, fàcilment desmuntable per poder habilitar-la ràpidament com església en funerals o casaments d'entre setmana. A més, no podria comptar amb novel.les de temàtica eròtica encara que hagin estat premiades.

"Són uns inconvenients que cal valorar però tot i així el projecte ens interessa i seguirem negociant amb totes les parts com fem sempre" ha manifestat l'alcalde.

 

Darrera actualització: 28.12.2017 | 12:03