Fira de la Torrada 2023

Dimecres, 1 de novembre de 2023 de 09.30 h a 19.30 h

A Sant Salvador de Guardiola una vegada a l’any celebrem la Fira de la Torrada! Ens torrem de tradició, de llegendes, de natura, de menjar i beure, d’espectacles, d’humor i castanyes! Aquesta fira és tota una festa que se celebra l’1 de novembre, diada de Tot Sants. 

PROGRAMA D'ACTIVITATS

A partir de les 9.30 h. Avinguda Generalitat
Esmorzar de Torrada
Comença la jornada amb un bon esmorzar! El tiquet inclou una torrada amb botifarra, aigua i un got de vi. Preu: 5,00 €. Organitza: Bruixes de Guardiola

De les 10 a les 14.00 h. Carrer de la Creu i carrer de Dalt
Mercat de pagès i artesania
Mercat ambientat de pagès, amb una gran varietat d’artesans i paradistes vinguts d’arreu de la comarca. Al mercat hi trobaràs diferents productes alimentaris i artesanals

De 10.00 a 14.00 h Pàrquing de l’Antic Ajuntament
Demostracions d’antics oficis

  • Cistelleria amb Maria Cardús. La Maria teixeix qualsevol mena de cistell tradicional català, des de cargoleres a cistells per collir de bolets.
  • Llauneria amb Xavier Roura. La seva evolució amb aquest ofici (des del 1997) es veu reflectida amb les seves peces, des de mesuradors, regadores, setrilleres, entre d’altres.
  • Vidre de Murano amb Pepi Búrdalo. S’inicia el 1996 amb el mètode de vidre bufat, però es decanta pel vidre de Murano gràcies al seu entusiasme per les grans varietat d’interposicions  de colors que permet aquesta tècnica.
  • Torner amb Jordi Navarro. Iniciat en el món de l’artesania des del  2018, amb les seves mans ens ensenyarà com es treballa el torn, realitzant diferents figures i baldufes en directe.

De les 10.00 a les 14.00 h Pàrquing de l'Antic Ajuntament
Taller de paper
Sastres Paperers ens endinsa en un viatge sensorial per les fibres i l'artesania del paper. Cada persona podrà realitzar el seu propi paper personalitzat per l'ocasió! Taller gratuït.

De les 10.00 a les 14.00 h Pàrquing de l'Antic Ajuntament
Taller de sabó de llana
Cal Sargantana ens ensenyarà a fer un sabó que la part exterior està recoberta amb llana d'ovella Ripollesa enfeltrada. Taller gratuït per a totes les edats.

De les 10.00 a les 14.00 h Punt d'informació turística
Exposició del Parc Rural de Montserrat
Coneix l’agricultura, ramaderia, gastronomia i natura del Parc Rural de Montserrat. L’exposició se situarà a la parada del Punt d’Informació Turística.

A les 11.00 i les 12.30 h. Avinguda de la Generalitat
Espectacle “On són les castanyes?”
La companyia Cinc Cèntims, ens porta aquesta activitat  amb proves i tallers, que ens ensenyarà els costums i tradicions de casa nostra. Activitat gratuïta recomanada per a majors de tres anys. En acabar, tast de castanyes.

A les 14.00 h. Avinguda Generalitat
Arrossada popular
La venda de tiquets serà el mateix dia al Punt d’Informació Turística. Preu del tiquet de dinar: 10,00 €. Inclou una consumició (refresc, cervesa, vi o aigua) i un plat d’arròs. Recorda portar el teu plat, got i coberts, si no podràs adquirir el pack ecològic per: 2,00 €.

A continuació. Avinguda Generalitat
Sobretaula amb “Entre d'altres”
Entre d'Altres és un grup manresà que presenta un repertori compost per cançons pròpies que parlen de temes molt diversos i exploren una gran varietat d'estils. Amb dos treballs discogràfics publicats (Va per tu el 2019 i Projecte Mel 2022), el trio manresà manté des de sempre una essència distesa, amb un directe proper que busca la naturalitat i la complicitat.
________________________

FESTIVAL TEST
TEST és el Festival de la Xarxa Testimoni Escènic que mostra propostes de diferents llenguatges artístics de curta durada en espais reduïts i no convencionals.  La distància entre el públic i els artistes és mínima, fent augmentar l’experiència i la intensitat de l’espectacle. 

Inscripcions
Gratuïtes, reserva plaça enviant un correu a  ssg.cultura@diba.cat 
Aforament: Tres grups de 20 persones
Lloc, hora i dia del Festival: A davant de l’Ajuntament a les 18.00 h de l’1 de novembre de 2023

  • Pluja ardent
    Ser mare és dur; tant si se n’és, com si s’anhela, o bé es defuig. “Pluja Ardent” parla de la idealització atemporal de la maternitat a través de l’Elna i l’Imma, dues germanes a qui se’ls ha mort una tieta-àvia que no havia pogut tenir fills.
  • De quatre a vuit
    Un dia qualsevol, en un lloc qualsevol... La Paula teletreballa i, de cop, passa una cosa inaudita a escala mundial. No s'ho pot creure, ha caigut internet. Com s'ho farà per treballar i enviar el munt de documents? Com es connectarà amb la resta de la humanitat? 
  • La funerària
    Un dia em vaig llevar i vaig decidir ser emprenedora. Vaig deixar enrere la meva vida anterior i vaig començar a treballar en el meu somni: obrir el meu propi negoci al meu poble, un tanatori. I vostès, ja han pensat com volen que sigui el seu funeral?
     

PER A MÉS INFORMACIÓ: www.firadelatorrada.cat

Adreça:

Sant Salvador de Guardiola

Darrera actualització: 24.10.2023 | 13:07