31 de març: Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere

Divendres, 31 de març de 2023 a les 09:00

El 31 de març se celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere per sensibilitzar sobre la situació de les persones transgènere, lluitar contra la discriminació i la violència cap a aquesta comunitat, i commemorar la resistència dels activistes transgènere.

El Dia de la Visibilitat Trans va ser impulsat l’any 2009 per l'activista transgènere de Michigan, Rachel Crandall, com a reacció a la manca de dies de celebració LGTB i visibilitzar les persones trans de forma lúdica i festiva. L'única commemoració coneguda fins al moment centrada en les persones transgènere era el Dia Internacional de la Memòria Transsexual, que recorda les persones transgènere víctimes de crims d'odi.

La realitat per a les persones transgènere és encara preocupant. Segons diversos estudis, la taxa de suïcidi en persones transgènere és cinc vegades més alta que en la població general. La falta de visibilitat i la discriminació que pateixen les persones transgènere en diferents àmbits de la vida, com ara l'accés a l'educació, la salut o el mercat laboral, són algunes de les causes d'aquesta realitat. És per això que és necessari continuar sensibilitzant i educant per tal de crear una societat més inclusiva i respectuosa amb la diversitat de gènere.

En aquest sentit, celebrem els avenços amb l’aprovació de la “llei trans” que elimina els requisits actuals d'haver-se d'hormonar durant dos anys i de disposar d’un informe mèdic per canviar el sexe al registre. A partir d’ara, n'hi haurà prou amb la voluntat de la persona si és major de setze anys.

Des de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb la comunitat transgènere, i animem a la societat a fer front a la discriminació que encara pateixen les persones transgènere. La visibilitat és el primer pas cap a la igualtat i el respecte. Ens comprometem a continuar treballant per aconseguir un món més inclusiu per a tothom, independentment del seu gènere o identitat de gènere.

Darrera actualització: 30.03.2023 | 19:51