APOSTA PER LES ENERGIES RENOVABLES

Dijous, 27 d'abril de 2017 a les 19:45

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha visitat aquest dimecres 26 d'abril la caldera de Biomassa.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha visitat aquest dimecres 26 d'abril la caldera de Biomassa de Sant Salvador de Guardiola. Unes instal·lacions situades al costat del camp de futbol, que donen energia a tots els edificis municipals del voltant, generant el què s'anomena un District Heating o Districte Energètic.


Conesa ha posat en valor "l'aposta de Sant Salvador de Guardiola per les energies renovables" amb la creació del Districte Energètic, que ha titllat d'"exemple", i ha recalcat que des de la Diputació de Barcelona es pretén impulsar aquest tipus d'iniciatives que ajuden a protegir el medi ambient. Així, també ha valorat molt positivament l'adhesió del poble al Pacte d'Alcaldes Contra el Canvi Climàtic. Albert Miralda ha agraït el suport de la Diputació en l'execució del projecte i ha parlat de "cercle virtuós" referint-se als objectius que s'han pogut assolir amb la caldera de biomassa: "reduir emissions, prevenir incendis, i centralitzar la climatització d'edificis municipals en un únic consum i manteniment". Una aposta per les energies renovables que completen les plaques fotovoltaiques del pavelló i l'estació d'autoconsum d'energia instal.lada a l'edifici de l'Ajuntament.

La caldera de biomassa es va inaugurar a finals de 2013, amb un cost total de 357.000 euros, un 40% dels quals finançats per la Diputació de Barcelona. Compta amb 500kw de potència i a dia d'avui produeix energia per abastir d'aigua calenta i climatitzar tots els edificis municipals del voltant: CEIP Montserrat, Ajuntament, escola bressol, pavelló esportiu, centre de dia, i ben aviat també els nous vestidors del camp de futbol. La seva instal·lació ha permès reduir de 35.000 euros a poc més de 10.000 la despesa en calefacció dels edificis implicats, i baixar l'emissió de CO2 de 100.000 tones anuals a zero.

Reunió de treball amb vistes al futur

Prèviament a la visita a la caldera, Mercè Conesa i Albert Miralda s'han reunit a l'Ajuntament per repassar el pla d'inversions que la Diputació de Barcelona té previst a Sant Salvador de Guardiola. Entre aquests destaca la construcció dels nous vestidors pel camp de futbol, que ja es troba en la última fase, i que també formaran part del Districte Energètic impulsat per la caldera de biomassa.

Tot i que la defensa del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic ha sigut avui epicentre de la trobada, Miralda ha subratllat el suport de la Diputació de Barcelona per portar a terme multitud de projectes i iniciatives en tots els àmbits.
Darrera actualització: 27.04.2017 | 19:45