Avís per temps violent: una tempesta torrencial travessa Sant Salvador de Guardiola i obliga a tallar la C37 i l'accés a Ca l'Esteve

Dijous, 29 de juny de 2023 a les 00:00

L'episodi de tempestes violentes que travessen la Catalunya Central ha tingut un dels epicentres al nostre municipi on s'han acumulat 125 mm en menys de dues hores.

Sant Salvador de Guardiola ha patit un episodi de pluja torrencial amb vent, calamarsa i una precipitació acumulada de més de 40 litres per metre quadrat en menys de mitja hora. Aquesta quantitat es triplicava en menys de dues hores. 

La gran quantitat d'aigua caiguda en tan poc temps ens obliga a demanar precaució a la població i evitar circular per punts baixos, guals o lleres de la riera. Alguns carrers o punts del municipi estan inundats o amb despreniments de roques o de la mateixa calçada. Compte amb la crescuda de les rieres de Guardiola i de Cornet. 

Actualització a les 16h: s'ha tallat la carretera C-37 a l'altura de Sant Salvador de Guardiola per un despreniment de roques que ha anat a parar sobre la calçada. Les autoritats obliguen a desplaçar els vehicles per la carretera C-37z en ambdós sentits tot i que hi ha informacions que la calçada podria estar amarada d'aigua. Demanem circular lentament i amb molta precaució. 

La guàrdia municipal està fent les gestions per garantir el pas per carretera per camins alternatius.

Actualització a les 17h: la carretera que va de l'Església a la urbanització de Ca l'Esteve també es troba tallada al trànsit per despreniments de la calçada i perillositat. 

Actualització a les 18 h: la carretera C37 segueix tallada.

Qualsevol novetat que rebem us mantindrem informats.

Darrera actualització: 29.06.2023 | 18:45