El bon temps acompanya una Fira de la Torrada molt reeixida

Dijous, 3 de novembre de 2022 a les 00:00

Per la diada de Tots Sants, a Sant Salvador de Guardiola, es va celebrar una nova edició de la Fira de la Torrada que va comptar amb una alta participació de públic.

Un bon nombre de visitants han gaudit de la nova edició de la Fira de la Torrada celebrada el passat 1 de novembre. L'edició d'enguany ha disposat de més de trenta artesans i productors, dels quals hi ha participat diferents entitats del municipi, establiments comercials i paradistes d'arreu del territori.

En concret, l'edició d'enguany ha tingut diferents activitats pensades per a tots els públics. Per una banda, trobem les diferents demostracions d'artesans entre els quals hi havia la cistellera que durant el matí realitzava diferents peces amb vímet; seguit de la petita mostra de monedes històriques de Catalunya a la parada de l'encunyador, on podies fer la teva moneda amb la imatge de la Fira de la Torrada. Finalment, trobàvem els ferrers, que van dur a terme una demostració de forja fent una reixa al foc viu.

Seguint les activitats, durant el matí, la companyia Campi Qui Pugui va representar la seva peculiar història dels Tres Porquets i el vell Llop que va animar el públic que passejava entre parades. Cap al migdia, va ser torn dels cantadors de Corrandes són Corrandes, que van fer una passada amb els seus cants improvisats versant sobre els productes de cada parada.

Enguany com a novetat hi va haver una arrossada popular que va exhaurir tots els tiquets, i en acabar es va celebrar una sobretaula amb el grup Corrandes són Corrandes, on el veí de Guardiola, el Senyor Valentí Alsina va fer una breu col·laboració dels seus romanços acompanyat del seu acordió.

Al vespre, va ser torn d'una nova edició del Festival Test. Aquest festival emmarcat dins la Xarxa de Pobles Creatius, va presentar tres microespectacles d'uns vint minuts de durada. Les obres presentades van ser "Desaparellats" de la companyia Low Cost; "Ets la llet" de la companyia Non Grata i "La imatge" de la companyia La Confiança. En total una quarantena de persones van gaudir de les seves representacions, que es van fer a la Sala, a l'Ajuntament Vell i al parc infantil del Carrer Josep Pesarrodona.

Darrera actualització: 02.12.2022 | 19:10