El centre cultural La Sala de Sant Salvador de Guardiola estrena nou accés adaptat

Dimarts, 8 de de febrer de 2022 a les 00:00

L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de construcció d'un nou accés adaptat al centre cultural "La Sala", al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages.
L'Ajuntament, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, a través de la Direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme i l'INCASÒL són el promotors d'aquesta obra que forma part del programa "Reviure les velles ciutats". Ha tingut un cost de 58.628,04€ (IVA inclòs) aportats per la Generalitat, 42.000,00 € (IVA inclòs), i l'Ajuntament,16.628,04€ (IVA inclòs).

L'obra ha consistit en transformar en porta d'accés una de les finestres laterals de l'edifici i construir una rampa i escales per accedir-hi des del carrer de la Creu. La rampa té 1,50 metres d'amplada i un 10% de pendent i desemboca a la vorera. Posteriorment s'hi podrà accedir des del vial quan l'Ajuntament reurbanitzi el carrer de la Creu amb una plataforma única eliminant el desnivell entre la vorera i la calçada.

El local de La Sala es va inaugurar l'any 1912 i substituí l'antic Casino La Unió, situat a l'actual carrer Pesarrodona. Es tracta d'un edifici d'inspiració modernista en forma de "L". En una de les ales s'ubica la sala polivalent (teatre, sala de reunions i de ball) i en l'altra un bar restaurant en planta baixa i l'Escola Municipal de Música al primer pis. L'any 1984 va ser restaurat i ampliat interiorment i, a principis del 2015, tant la sala polivalent com el bar restaurant, varen ser totalment rehabilitats.

L'edifici està catalogat com a Bé de Protecció Urbanística (BPU) en què es protegeix la seva volumetria, i és de propietat municipal.

Darrera actualització: 08.02.2022 | 12:33