El ciclista guardiolenc Jaume Figuls completa una fantàstica temporada fitxant per l'equip MPGROUP de Tarragona

Dilluns, 27 de novembre de 2023 a les 10:00

El jove guardiolenc va finalitzar la temporada 22-23 el passat octubre amb un total de 47 curses disputades en l'àmbit català i espanyol.

Jaume Figuls, nascut el 2005, va iniciar-se en el món del ciclisme el dia que uns amics li van deixar una bicicleta de carretera. A partir de llavors, es va enganxar. Primer, sortint amb MTB amb el seu pare. I fa només tres anys, després del confinament, amb la bicicleta de carretera.

En aquest temps ha competit a nivell individual i en grup amb l’equip Terrassa Ciclisme Club. Destaca la seva participació en la Copa Catalana i els Campionats de Catalunya de Ruta i Contrarellotge Individual, amb un total de 13 curses. Fora de Catalunya, va prendre part en totes les proves de la Copa d'Espanya i diverses Voltes per Etapes amb participació internacional, acumulant un total de 34 curses.

Jaume explica que “la temporada no ha estat fàcil a causa d'un virus i diverses caigudes”. Aquests contratemps han afectat alguns resultats. Malgrat això, ha obtingut el 5è lloc al Campionat de Catalunya en Ruta, el 3r lloc a la classificació general i el 2n lloc en la regularitat de la Volta a Talavera de la Reina, on va obtenir un top 10 a totes les etapes. A la segona etapa va assolir el segon lloc, tot lluitant contra dos ciclistes amb contracte professional World Tour.

D'altra banda, competint per equips amb el Terrassa Ciclisme Club ha aconseguit 5 podis, 2 victòries i 24 tops 10 en l’àmbit nacional. Després d'aquesta temporada a la categoria júnior, Jaume Figuls passa a la categoria sub-23 fitxant amb l'equip MPGROUP de Tarragona per un any.

Darrera actualització: 23.11.2023 | 16:03