Es constitueix la nova Corporació Municipal amb Anna Llobet com a alcaldessa

Dissabte, 17 de juny de 2023 a les 13:00

El Ple Municipal s'ha fet avui, 17 de juny, a les 12 del migdia amb la presència dels regidors escollits per la ciutadania a les eleccions del passat 28 de maig.

Una Sala de Plens plena de gom a gom ha sigut l'escenari de la sessió constitutiva de la nova Corporació Municipal. Abans de la lectura de l'ordre del dia, s'ha fet entrega d'un pin als regidors que durant la legislatura van deixar el càrrec.

A continuació, la secretària de l'Ajuntament, Cristina Quesada, ha llegit l'ordre del dia comunicant l'elecció dels presidents de la mesa d'edat que, en aquest cas, han sigut els càrrecs electes de més i menys edat. D'aquesta manera, Manel Garcia Soriano i Marta Sánchez han promès la possessió del càrrec de regidors i presidents de la mesa d'edat. Tot seguit, 10 dels 11 regidors han promès el càrrec prometent la Constitució, molts d'ells, per imperatiu legal. Josep Bargalló, de Junts, no ha pogut assistir per motius professionals.

Després d'això s'ha donat pas a la votació per escollir l'alcalde o alcaldessa, amb els caps de llista de cada grup polític com a candidats. No hi ha hagut sorpreses. La llista més votada, Junts, que compta amb la majoria absoluta, ha escollit Anna Maria Llobet i Solé com la nova alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola. Ha sigut Georgina Mercadal, alcaldessa sortint, qui ha fet entrega de la vara d'alcaldia a Anna Maria Llobet, que passarà a presidir el Plenari a partir d'ara. La mateixa Llobet ha donat la paraula a Pablo Urbina, cap de llista del PSC i Georgina Mercadal, cap de llista de Sumem. Els partits de l'oposició han manifestat la voluntat de mà estesa i col·laboració amb el nou grup de govern. Per la seva banda, la nova alcaldessa ha fet un discurs on aposta per un canvi en positiu i amb ganes de treballar amb un equip de govern que considera "madur". A més, ha posat el focus en incrementar la seguretat al municipi. També ha recollit aquesta voluntat de col·laboració amb la resta de grups polítics.

Finalment, l'acte ha acabat amb l'entrega, per part d'Anna Llobet, d'un pin de plata amb el símbol de l'escut de Sant Salvador de Guardiola a tots els regidors i regidores del nou consistori.

Darrera actualització: 17.06.2023 | 13:40