Per Tots Sants, torna la Fira de la Torrada

Dimarts, 18 d'octubre de 2022 a les 12:00

Durant el primer de novembre, diada de Tots Sants, Sant Salvador de Guardiola celebra la Fira de la Torrada. Una fira amb mercat d’artesans i gastronomia ambientat amb el món de la pagesia i la tardor.

El dimarts 1 de novembre per la festivitat de Tot Sants, Sant Salvador de Guardiola acollirà la Fira de la Torrada. Aquesta tradicional fira mantindrà el format dels últims anys quant als espais. Entre les 10.00 i les 14.00 h trobarem de nou el Mercat de Pagès, que acollirà diferents paradistes vinguts d’arreu de la comarca; la Taverna dels Torrats, un espai gastronòmic-cultural amb servei de bar, on se celebrarà una arrossada popular i una actuació musical de sobretaula; per acabar tindrem també la plaça dels oficis, un espai amb mostres d’oficis i tallers.

Pel que fa a la programació, l’obertura de la jornada serà amb l’esmorzar de torrada a les 9.30 h del matí a la Taverna dels Torrats, un esmorzar de torrada amb botifarra per 3,00 €. A mig matí serà el torn de l’espectacle itinerant de la Cia. Campi qui pugui anomenat “PIGS”, on realitzaran dues passades. Com a novetat, enguany podrem gaudir d’un àpat popular per 7,00 €, amb una sobretaula cantada pel grup “Corrandes són corrandes”. A més a més, durant el matí, a la plaça dels oficis, hi haurà diverses demostracions d’antics oficis, des dels ferrers que forjaran una peça conjunta, a la cistellera treballant el vímet, o l’encunyador de monedes que us entregarà un record personalitzat de la fira. Cal destacar també els tallers de papiroflèxia enfocats per famílies, i el taller d’arracades de paper per adults.

Pel que fa a la tarda, serà el torn del Festival TEST, una mostra de teatre de proximitat i petit format, celebrat en espais no convencionals i amb públics reduïts. Aquest any amb tres propostes de text. Aquesta activitat és l’única que caldrà reservar entrades, enviant un correu electrònic a ssg.cultura@diba.cat indicant el nom, telèfon i quantitat d'entrades (màxim 4 entrades per persona).

Tots els tallers i espectacles de la Fira de la Torrada són totalment gratuïts. 

Darrera actualització: 26.10.2022 | 12:50