Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans del Bages

Dimarts, 29 de juny de 2021 a les 09:00

El passat 1 de juny va tenir lloc una roda de premsa per presentar la Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans del Bages, conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona. Va ser una presentació a porta tancada amb mitjans de comunicació per garantir les mesures de protecció atesa la situació epidemiològica actual de Catalunya.

Aquesta guia és el resultat d'un treball d'unificació conceptual i de coneixement mutu entre els diferents serveis i agents, i ha suposat una gran oportunitat per treballar des d'una perspectiva transversal, interdisciplinària i interseccional. Hem d'entendre-la, doncs, com un document de consulta i de treball, de traspàs d'informació i actuació coordinada davant de les possibles situacions de maltractament a les persones grans de la comarca del Bages.

La guia defineix la tipologia de maltractaments a les persones grans, les formes i senyals d'alerta i identifica els factors de risc i de protecció davant aquestes situacions. També inclou elements per a la prevenció, l'avaluació i com actuar davant els maltractaments a les persones grans. Finalment, detalla els aspectes jurídics que s'han de tenir en compte pels diferents agents que intervenen i elabora un llistat amb els recursos i serveis disponibles al territori.

La guia pretén cobrir els següents objectius:

➡ Sensibilitzar els equips de professionals que treballen amb persones grans obre el fenomen dels maltractaments.
➡ Aprofundir en el coneixement dels maltractaments a les persones grans.
➡ Proporcionar criteris per prevenir, detectar i intervenir en els maltractaments.
➡ Facilitar una eina per orientar les actuacions dels equips professionals.
➡ Detectar la importància de l'abordatge multidisciplinari, per fer front a les diverses situacions de maltractaments a persones grans.

Podeu descarregar la Guia al document PDF. adjunt.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 16:26