La Delegada del Govern a la Catalunya Central visita Sant Salvador de Guardiola per avaluar els desperfectes de les pluges torrencials

Dijous, 6 de juliol de 2023 a les 13:00

Montserrat Barniol, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, s’ha presentat de forma oficial a l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola a les 11.30 h d’avui dijous.

La visita ha servit per avaluar els desperfectes causats per l’episodi de pluges torrencials que Sant Salvador va viure el passat dijous, 29 de juny. Van ser més de 140 mm d’aigua caiguts en dues hores que van provocar desperfectes en vies urbanes, carreteres, camins i fins i tot l’obligació de tallar la C-37 i la carretera d’accés a Ca l’Esteve. 

Durant tota la setmana, membres de la brigada, vigilants municipals, ADF i alguns regidors i regidores han treballat per restablir camins i accessos, desbrossat lleres i netejat voreres. Uns treballs que han comportat una despesa extra al municipi. 

Anna Llobet, alcaldessa de Sant Salvador, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Manel Garcia, han presentat a la Delegada del Govern un informe de la Brigada Municipal on s’especifiquen diversos desperfectes de la tempesta: despreniment de l’asfalt a El Graell, carrers i camins tallats, substrats de terra arrencats per les riuades… Barniol ha copsat la magnitud dels danys i ha manifestat “la voluntat de treballar conjuntament per arreglar aquesta situació”. Finalment, la Delegada del Govern ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha visitat un dels punts afectats del municipi.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha iniciat gestions amb la Diputació de Barcelona a través del Diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Valentí Junyent. La declaració de l’estat d’emergència, i la memòria valorada dels danys causats per l’aiguat sobre camins i vies d’accés a diferents nuclis, servirà per acollir-se a un paquet extraordinari d’ajudes que la Diputació posa al servei dels municipis en casos com aquest. Finalment, també es sol·licitarà assistència tècnica a l’Agència Catalana de l’Aigua i al Departament de Carreteres per totes les afectacions a la llera de la riera i al pont de la carretera C-37 que porta a un dels nuclis de Sant Salvador de Guardiola.

L’Alcaldessa ha valorat molt positivament la ràpida resposta que ha rebut tant de la Generalitat com de la Diputació, així com la comunicació amb els altres municipis afectats per la tempesta torrencial fa tot just una setmana, Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet. “Les situacions com aquesta fan que valorem molt la predisposició de les administracions supramunicipals i també ens obren la perspectiva de la col·laboració futura entre municipis veïns no només en casos d’emergència com aquest sinó en el nostre dia a dia. És un camí que explorarem al màxim”.

Darrera actualització: 06.07.2023 | 14:57