L’ADF de Sant Salvador de Guardiola recupera el Dipòsit del Raurich i obre una franja de protecció contra incendis al Torrent de la Por

Dimecres, 8 de gener de 2020 a les 00:00

Durant tot el 2019, l’ADF de Sant Salvador de Guardiola va poder executar obres forestals i de millora d’un dipòsit d’aigua de prevenció contra incendis a la falda del Montgròs, el dipòsit del Raurich.

Aquest dipòsit estava buit i tot i que es subministra d’aigua a través d’un pou ubicat entre el dipòsit i el Mas Rouric, el pou també estava buit. El sistema de canalització de l’aigua estava trencat  i el sistema de bombeig espatllat. Alhora l’àrea d’influència del pou estava colonitzada per la vegetació i l’aigua de la pluja mai arribava al pou. S’ha intervingut al pou per desbrossar i eliminar restes vegetals en un radi al voltat de la conca d’influència del pou (punt de bombeig de captació de l’aigua pel dipòsit) i s’ha reparat la placa fotovoltaica i sistema de bombeig al pou.

També s’ha obert una rasa de 45 cm de profunditat i una  longitud de 540 metres entre el dipòsit i el pou per soterrar les canonades de polietilè d’alta densitat (una d’impulsió i una altra de retorn), entre el pou i el Dipòsit.

Finalment, s’ha col·locat una un hidrant tipus aeri amb 2 sortides a una distancia de 20 metres del dipòsit perquè sigui operatiu pels bombers. El Dipòsit l’ha omplert l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola i actualment amb el sistema arreglat de bombeig des del pou es mantindrà la làmina d’aigua disponible i torna a estar 100% operatiu.

Per altra banda s’ha obert línies de defensa contra incendis forestals amb eliminació de restes en pista: realització de línia de defensa de baixa combustibilitat al llarg del camí del Torrent de la Por i arranjament del camí pel pas de vehicles d’extinció d’incendis.

De la carretera C-37z entre els PK 88 i 89 existeix un camí que va paral·lel al torrent de la Por fins arribar al Camp de les Tallades, en el paratge de Solana de Pla de Sanç. L’actuació desenvolupada ha estat el repàs de trams de pendent pronunciat, realització de trencalls i  millora del ferm de tot el camí, tallada i desbrossada per realitzar una línia de defensa de baixa combustibilitat, eliminació de les restes vegetals i retirada d’un abocament incontrolat.

Ambdues actuacions s’han portat a terme gràcies al suport tècnic de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola i a l’ajut econòmic per la gestió forestal sostenible de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 08.01.2020 | 12:28