L'Ajuntament commemora el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i els Maltractaments a les Persones Grans

Dimecres, 15 de de juny de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola es suma a la commemoració del Dia Mundial de conscienciació de l’abús i el maltractament a les persones grans que té lloc cada 15 de juny per acord de l’Assemblea General de l’ONU, amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquest fenomen, donar visibilitat a qualsevol mena de maltractament que s’exerceix contra les persones grans, així com contribuir a la seva prevenció i detecció.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 1 de cada 6 persones grans de més de 60 anys ha patit algun tipus d’abús en el seu entorn durant l’últim any.

L’OMS considera els maltractaments a les persones grans com la forma de violència més oculta, més silenciada i, per tant, la més desconeguda, detectada i tractada. Segons un estudi realitzat per l’OMS només es denúncia 1 de cada 24 casos de maltractament a persones grans.

Els maltractaments a les persones grans s’agrupen en diferents tipologies que no són excloents entre si. Poden ser físics, psíquics o emocionals, sexuals, econòmics, financers, negligència, abandó o vulneració de drets.

El perfil més habitual, en un 80% dels casos, és el d'una dona d'uns 80 anys en situació de dependència i vulnerabilitat.

El maltractament més habitual és el psicològic amb un 36%; el segueix l'econòmic amb un 25%; la negligència d'un 14%, i el físic amb un 13%. Tot i així, la majoria de persones grans pateixen dos o tres tipus de maltractaments a la vegada.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 08:14