L'Ajuntament sol·licita la col·laboració ciutadana per determinar amb precisió les àrees afectades per les emanacions d'olors corrosives provinents del clavegueram als domicilis del Calvet

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 06:00

Des de fa anys, s'han registrat episodis d'emanacions d'olors tòxiques en algunes llars del Calvet, la qual cosa ha provocat i agreuja els problemes de salut de persones sensibles que hi han estat exposades durant tot aquest temps.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha informat tots els agents implicats des del principi: Aigües de Manresa ha realitzat una investigació interna que no ha pogut determinar amb certesa l'origen de les emanacions, però ha proposat una solució provisional que s'aplicarà aviat. Es tracta d'un extractor ubicat en un lloc estratègic, que els experts estan determinant. Al mateix temps, hi ha una investigació oberta per part dels Mossos d'Esquadra per esclarir si es tracta d'un abocament il·legal realitzat per algun veí de la zona. La depuradora de Manresa també investiga i analitza qualsevol residu tòxic. Finalment, s’està tramitant una denúncia de l’Ajuntament a l'Agència Catalana de Salut.

Ens trobem davant d'un problema de salut pública difícil de resoldre si no es pot determinar amb certesa l'origen de les emanacions. Per això, i amb la intenció de solucionar aquest problema amb la màxima celeritat, l'Ajuntament INFORMA que l'abocament de líquids o substàncies tòxiques al clavegueram constitueix un delicte de salut pública i mediambiental que s'està investigant. En cas que es confirmi un abocament il·legal, les persones responsables han de ser conscients que estan cometent un delicte greu.

D'altra banda, l'Ajuntament DEMANA la col·laboració ciutadana per poder determinar amb precisió les zones afectades i obtenir un mapa detallat dels carrers on es produeixen les olors. Aquelles persones que percebin olors de dissolvent o de qualsevol substància corrosiva a casa seva poden comunicar-ho de manera privada al següent correu electrònic: bargallobj@santsalvadordeguardiola.cat. També poden trucar a l’Ajuntament, telèfon 93 835 80 25. Les dades recollides només seran tractades internament i no seran publicades.

Lamentem la situació que alguns veïns i veïnes del Calvet estan vivint, especialment al carrer Sant Marc. Tanmateix, els traslladem la nostra determinació d'acabar amb aquest problema, que afecta a tota la comunitat.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 11:59