Mesures de prevenció adoptades per l’Ajuntament

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

Arran de l’epidèmia del coronavirus i atesa l’activació en fase d’alerta del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc es recomanen les següents mesures d’actuació durant 15 dies prorrogables a partir d’avui 12 de març de 2020.

Se suspenen o ajornen totes les activitats d'oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat. L'objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

  Els esdeveniments esportius s'hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d'aquesta restricció els esdeveniments esportius on participin menors d'edat, que podran estar acompanyats per adults.

Pel què fa a les mesures emeses pel Departament d'Educació, el qual ha instat a suspendre tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d'un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Seguint aquestes premisses, amb la finalitat de contribuir a la seva contenció, l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha adoptat avui les mesures següents:

Suspensió durant 15 dies de totes les activitats organitzades al teatre La Sala, la qual cosa suposa la cancel·lació de:

Le Voyage de Jam programat pel dissabte 14 de març de 2020.

Tastacultura d’Uruguay, programat pel dissabte 21 de març de 2020.

Suspensió durant 15 dies de totes les activitats esportives, lúdiques i culturals programades en equipaments municipals com La Sala, l’espai polivalent de la Masia del Calvet, biblioteca municipal, etc. que no són essencials per al funcionament d’aquests equipaments, els qual mantenen el seu servei ordinari. Entre d’altres: l’Escola de Música, Pilates, Esquena Sana, Tallers de memòria, Country, Body Art, Movem-nos, Zumba, Consciència cos i ment, Moviment i memòria, Acondicionament físic,  Karate i Caramelles.

Tancament del Casal de Joves Can Sansa i suspensió de les activitats programades per la regidoria de joventut.

Suspensió de la Comissió de Festa Major d’esports i espectacles programada pel proper dimarts 17 de març de 2020 a les 20 hores.

Suspensió de les Assemblees participatives dels Pressupostos participatius de 2020 programades pels dies 17 de març al local social de Ca l’Esteve, 19 de març a Salelles, 24 de març al nucli, 25 de març al Calvet i 26 de març a l’Can Sansa.

Suspensió de totes les activitats de l’Espai de Convivència Intergeneracional (ECOI).

Implantació de les següents mesures al Centre de Dia de La Masia:

Protocol de control d’higiene i conductes de contagi.

Prohibició de totes les visites. En el cas que sigui estrictament necessari l’accés, s’haurà de registrar i prendre les mesures d’higiene corresponents.

Suspensió del contacte amb l’Escola Bressol Dentetes.

Fitxar a través del mòbil.

L’Ajuntament informarà periòdicament sobre el manteniment d’aquestes mesures o la seva modificació, si s’escau, o d’altres que es considerin necessàries en funció de l’evolució de la situació. 

Darrera actualització: 12.03.2020 | 12:39