Nou calendari per presentar la sol·licitud de beneficis fiscals IVTM 2020

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 00:00

Enguany la data límit per presentar sol·licituds de beneficis fiscals pels rebuts de padró i les liquidacions notificades però no fermes en data 13/03/2020, serà el dia 1 de juny de 2020.

Donat que, a dia d’avui, no es possible fer els tràmits de la  sol·licitud de forma presencial, si algun ciutadà vol fer  la instància ara, s'ha d’adreçar al nostre WEB https://orgt.diba.cat, des d’on es poden fer els tràmits de forma telemàtica.

El contribuent que vulgui fer el tràmit pel sistema que indiquem anteriorment, caldrà  presentar les sol·licituds emplenant TOTES les dades dels models d’instància que trobaran al WEB (instància genèrica per l’exempció per vehicle agrícola i bonificacions potestatives (+35 anys, carburant, motor) (recordem que per aquest exercici s’ha modificat l’antiguitat requerida pels vehicles, que ja no és de 25, si no de 35 anys) i la instància específica per l’exempció per vehicles matriculats a noms de minusvàlids), així com la obligació d’adjuntar tota la documentació acreditativa del benefici que estan sol·licitant:

-          Permís de circulació sempre

-          Fitxa tècnica sempre

-          Resolució del DARP, pels vehicles agrícoles

-          Resolució del grau de disminució, emès per l’òrgan competent (l’ICASS), pels vehicles matriculats a nom de persones amb disminució. Recordem que des de l’any 2019, ja NO SÓN VÀLIDES per sol·licitar aquesta exempció, les resolucions d’Incapacitat Laboral emeses per l’INSS.

Recordem també que el termini de pagament dels rebuts de padró, s’ha prorrogat fins el dia 02/06/2020 i que els rebuts domiciliats també es carregaran en questa data.

 

Darrera actualització: 17.04.2020 | 19:49