Noves mesures contra la Covid19 a Catalunya a partir del dia 8 de febrer

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 00:00

Us detallem les noves mesures que entraran en vigor dilluns 8 de febrer i durant 14 dies en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

  • Reunions socials: es manté la limitació de 6 persones màxim, que corresponguin a un màxim de 2 bombolles de convivència.
  • Restauració: es mantenen les franges d’horaris d’esmorzar i de dinar (la resta, exclusivament per a menjar per a emportar), però s'augmenta una hora més en la franja d’esmorzar (de 7.30h a 10.30h) i de dinar (de 13h a 16.30h).
  • Cultura: continuen les mesures, però s’aplica la llibreria com a establiment cultural i se l’allibera de les mesures de restricció de l’àmbit del comerç.
  • Educació: si bé es manté la virtualitat en universitats, en el primer curs d’un grau es pot aplicar una semipresencialitat, com es fa en els cicles formatius. En extraescolar, es manté suspesa la presencialitat (llevat del que ja hi ha ara de les activitats en l’àmbit escolar amb la mateixa bombolla). 
  • En comerç, es mantenen les restriccions com fins ara: establiments de menys de 400 metres, i de dilluns a divendres.
  • En l’àmbit esportiu, es continua l’obertura en espais oberts. Les competicions continuen majoritàriament suspeses (excepte les estatals i professionals). S’hi afegeix les competicions que donen accés a les competicions estatals i professional (que afecten a unes 4.600 persones). Quant a les instal·lacions esportives, es permet la reobertura amb les mateixes restriccions d’aforament que hi havia hagut: 30% i 30 persones.

La resta de mesures es mantenen tal i com ja es va aprovar en la l'anterior RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener. 

Darrera actualització: 04.02.2021 | 16:43