RESUM DEL PLE ORDINARI DE MAIG 2017

Dimarts, 16 de maig de 2017 a les 19:25

Us deixem aquí un breu resum dels temes més destacats del passat ple ordinari del mes de maig de 2017.

Inici de les obres dels vestuaris del pavelló

Ja han començat les tasques de remodelació dels vestuaris del pavelló municipal de Sant Salvador de Guardiola. Unes instal·lacions que l'Ajuntament s'havia compromès a renovar. Les obres tindran un cost de 110.815,82 euros i està previst que finalitzin a la tardor. L'actuació consistirà en la construcció de tres vestidors -un per l'equip local, un pel visitant, i un per l'àrbitre- completament equipats i adaptats, que permetrà als equips que fan ús de les instal·lacions deixar de fer servir els vestidors exteriors del recinte. En va donar compte l'alcalde, Albert Miralda, en el ple municipal del mes de maig.

Nou Reglament per la Concessió de Prestacions Socials

Un ple en què també es va aprovar, per 10 vots a favor i una abstenció, el nou Reglament per a la Concessió de Prestacions Econòmiques de Caràcter Social de Sant Salvador de Guardiola. Un document exhaustiu i granular amb què es vol donar resposta a la complexa realitat que afronten moltes famílies del municipi, i ser també un bon instrument per facilitar les tasques de valoració econòmica i social que porten a terme les tècniques de l'Ajuntament.

El reglament té com a objectiu regular prestacions per a alimentació i necessitats bàsiques de subsistència, subministraments bàsics, allotjament d'emergència, i altres casos de situacions puntuals urgents. A banda d'oferir prestacions econòmiques i/o materials, l'esperit final d'aquesta normativa és el d'oferir a les famílies el suport necessari per al seu desenvolupament social i laboral. Motiu pel qual es vol insistir en el seguiment dels Plans de Treball Individual i Familiar que s'estableixen de mutu acord amb els tècnics dels Serveis Socials.

L'elaboració del nou reglament ha estat fruit de diversos estudis desenvolupats des de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, i sessions de treball realitzades pels tècnics de Serveis Socials del Consell Comarcal del Bages, en les quals van participar tècnics de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.

Al ple municipal també es van aprovar les bases reguladores per concedir subvencions a les entitats del poble pel 2017. Es va aprovar demanar una revisió del cadastre, que no es modifica des de 2004 i per tant no té en compte els efectes que ha tingut la crisi en el valor dels immobles; i es van aprovar les bases del Premi d'Estudis Locals, amb els qual es vol promoure la recerca, coneixement i difusió del poble de Sant Salvador de Guardiola

Darrera actualització: 16.05.2017 | 19:26