Sant Marc torna amb força i recuperant el carrer

Dijous, 28 d'abril de 2022 a les 12:00

La tradicional festa de Sant Salvador de Guardiola ha tornat amb força després d’un any de restriccions.

El passat cap de setmana el municipi va celebrar la seva festa més popular i tradicional, la Festa de Sant Marc. Enguany s’ha pogut gaudir d’una edició que ha recuperat algunes senyes més representatives de la festa, després d’un any marcat per les restriccions sanitàries.

En concret el dissabte 23 d’abril, diada de Sant Jordi, es va celebrar la vint-i-setena edició de l’Homenatge a la Gent Gran. En aquest dia es va oficiar una missa cantada pel cor parroquial, i tot seguit un concert-vermut al Pavelló Municipal. La diada, tot i estar marcada per les inclemències meteorològiques es va poder desenvolupar segons el previst, amb una assistència de més de 250 persones. El concert vermut, que enguany va agafar un caire diferent, va consistir en un tast de fideuada i un piscolabis. L’amenització de la jornada, va anar a càrrec del grup “Almas Gemelas”.

Durant els parlaments, es va homenatjar als dos convilatans de més edat, la Sra. Maria Sellarès i el Sr. Joan Vila, que per motius de salut no van poder assistir a l’acte.

L’endemà, diumenge 24, va ser el torn de la Festa de Sant Marc, amb diferents propostes per a totes les edats. Per una banda, vam poder gaudir dels actes més arrelats, típics i patrimonials del municipi com l’ofici i la posterior benedicció del terme i del panellet, amb el repartiment dels panets a tots els assistents. En aquest acte també hi va haver una breu ballada de les Caramelles de Guardiola i dels gegants, acompanyats pel grup MúsiX.

A més a més, vam gaudir de la Fira de Sant Marc amb diferents parades de gastronomia i els cellers locals de la D.O. Pla de Bages. Com a colofó de la diada es va celebrar un concert de versions a càrrec del grup musical “Coi els Montgrons”.

Darrera actualització: 28.04.2022 | 12:36