Sant Salvador de Guardiola celebra Sant Marc amb gran èxit de participació

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 00:00

Tot i les mesures i restriccions dictades pel PROCICAT, els veïns i veïnes del municipi han pogut gaudir d’una festivitat plena de cultura i tradició. 

Dissabte al migdia es va poder celebrar la Missa en Homenatge a la Gent Gran que va gaudir d’una vintena d’assistents i en la qual es va retre homenatge a tota la gent gran del nostre municipi, recordant especialment a aquella que ja no està entre nosaltres. Al finalitzar l’acte religiós es va realitzar la tradicional fotografia de família amb tots els assistents, juntament amb l’Alcaldessa i les membres de l’Equip de Govern que varen assistir a l’acte.

Com ja es va anunciar amb anterioritat no es va poder celebrar el dinar de germanor, el qual s’ha transformat enguany en un lot de productes de proximitat que es va fer arribar personalment a les cases de totes aquelles persones majors de 70 anys empadronades al nostre municipi durant la setmana del 19 al 23 d’abril.

Diumenge, en canvi, coincidint amb la festivitat de Sant Marc es va poder gaudir de diversos actes organitzats des del Consistori al recinte tancat i amb aforament limitat ubicat a les Alzines de l’Església de Sant Salvador de Guardiola. Tot i que la pluja va fer patir en un primer moment, es van poder realitzar totes les activitats programades, endarrerint una mica l’hora d’inici de les mateixes. Passats dos quart de dotze del migdia es va donar inici a la festa amb l’espectacle de música tradicional dels pirineus i aranesa de Duet Daura, els quals van fer gaudir als més petits de la casa. Poc a poc, i mentre es celebrava la missa i la benedicció del terme municipal i del panellet, es va anar omplint el recinte i la gent va anar ocupant les seves taules per al vermut musical que va concloure la festa amb el grup de Santa Maria d’Olò, S’temple Bar.

Al recinte es van ubicar les parades dels Cellers Fargas Fargas i Grau i Grau perquè els assistents poguessin degustar algun dels vins que aquests oferien, així com un forn de pa tradicional i la foodtruck Rock’n Raola que van permetre als assistents acompanyar el vi amb un petit piscolabis. La diada va finalitzar amb l‘entrega del panellet beneït als assistents.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 12:19