Sant Salvador de Guardiola instal·la una paperera antimasclista al carrer de la Creu

Dijous, 10 de de febrer de 2022 a les 00:00

Dues treballadores de la brigada han reinventat la campanya 'Diposita aquí el teu masclisme' de l'Institut Català de les Dones

El gest reivindicatiu de dues treballadores de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha sorprès els veïns i emocionat l'equip de govern del municipi. El passat dijous, Raquel Mudarra i Vanesa Martinez, dues membres de l'equip de la brigada del poble, van aprofitar el procés de canvi d'una paperera del carrer de la Creu, la principal artèria comercial del municipi bagenc, per instal·lar-ne una altra amb un missatge antimasclista.

Les treballadores del consistori van pintar l'objecte de color lila i van gravar-hi la frase "Tira aquí el teu masclisme". El missatge forma part d'una campanya que l'Institut Català de les Dones va iniciar l'any 2020 amb l'objectiu de reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo com a deixalla. La iniciativa, que s'ha dut a terme en diferents consistoris catalans, consisteix a enganxar a les papereres públiques aquest lema en forma d'adhesiu.

Les dues veïnes i tècniques del consistori, però han anat un pas més enllà i han reinventat la iniciativa en transformar per complet l'objecte i estampar el missatge antimasclista de forma permanent.

La primera tinent d'Alcaldessa i regidora d'Igualtat de Gènere, Sònia Vall i Almor, ha qualificat d'excel·lent l'acció de les dues veïnes. "Des de l'equip de govern ens sentim orgullosos de la proclama de les treballadores" ha comentat després de posar en relleu que el consistori celebra que els veïns i veïnes del poble tinguin la llibertat de fer aquest tipus de propostes. Així mateix, la regidora ha destacat el missatge reivindicatiu del gest: "Té mèrit que hagin estat elles dues qui han dut a terme aquesta iniciativa. Això indica que les dones, quan ens ajuntem, fem coses molt grans".

Amb aquesta acció, les dues guardiolenques han volgut desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

La nova paperera del carrer La Creu, situada al costat de l'accés adaptat al centre cultural La Sala, ha estat l'única modificada de tota la població. Segons ha relatat Vall i Almor, la intenció ara és dur la proposta a la Diputació per veure si la iniciativa pot ser ampliable a la resta del mobiliari urbà del municipi.

A banda d'aquest gest, la regidora ha recalcat la lluita del consistori per reconèixer la transversalitat dels veïns i veïnes i acollir tots els col·lectius a través de diferents accions. Actualment, el poble també disposa de passos de vianant pintats amb els colors representatius del col·lectiu LGTBIQ+.

Darrera actualització: 10.02.2022 | 08:45