Sant Salvador de Guardiola ret homenatge a Francesc Enrich, alcalde afusellat pel franquisme

Divendres, 26 d'agost de 2022 a les 12:00

El proper dissabte 3 de setembre de 2022 es farà un acte d'homenatge a la figura de Francesc Enrich i Sellarès, nascut el 1904, veí de Cal Corraler del Raval del Parrot.

 

Enrich fou alcalde de Sant Salvador de Guardiola, per part de la Unió Republicana, durant el conflicte de la Guerra Civil. Posteriorment, l’any 1939, fou afusellat al Camp de la Bota pel bàndol franquista a l’edat de trenta quatre anys. Per aquest motiu, s’instal·larà una placa commemorativa a l’edifici consistorial.

A l’acte comptarem amb els parlaments i l’assistència dels familiars de Francesc Enrich així com la participació del govern municipal. L’acte clourà amb una xerrada entorn de la memòria històrica titulada “La Unió de Rabassaires al Bages, entre la guerra i la revolució”. Alhora, es repassarà la figura de Francesc Enrich. Aquesta xerrada serà a càrrec de Genís Frontera, historiador i membre de l’associació “Memòria.cat”. 

El punt de trobada serà a davant de l’Ajuntament de Sant Salvador a les 11 del matí. Des de l’ens municipal encoratgem als nostres veïns i veïnes a venir i gaudir d'aquesta jornada.

 

Darrera actualització: 16.09.2022 | 13:28