Tot a punt per al Carnestoltes de Sant Salvador de Guardiola

Dimarts, 15 de febrer de 2022 a les 12:00

El dissabte 5 de març de 2022, l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola organitza una nova edició de la festa del Carnestoltes, amb la tradicional rua i animació infantil.

Enguany es tornarà a viure el Carnaval amb el format que coneixíem, i se celebrarà el dissabte 5 de març de 2022 a la tarda. A partir de les 17.00 h hi haurà la tradicional Rua de Carnestoltes, que s’iniciarà al Pavelló Municipal d’Esports. Aquesta rua que comptarà amb les comparses estarà amenitzada pels cavallets de mar gegants de la companyia de carrer Alea Teatre.

Com estem acostumats, un cop arribats al Pavelló Municipal d’Esports, hi haurà la mostra de disfresses, on les diferents comparses que ho vulguin podran fer una mostra de les seves disfresses i si ho volen fer una breu exhibició. A continuació, mentre el jurat pren les seves deliberacions hi haurà animació infantil amb l’espectacle Viatge d’Alea Teatre. Un cop acabat l’espectacle es farà l’entrega de premis de les comparses guanyadores.

Com em puc inscriure a la Rua de Carnestoltes?
Les inscripcions per poder participar a la Rua de Carnestoltes i al concurs de disfresses es podran fer a partir de 28 de febrer fins al 4 de març a les 12.00 h. Aquestes es poden fer a través del correu electrònic ssg.cultura@santsalvadordeguardiola.cat. En aquest correu s’haurà d’adjuntar la “Butlleta d’inscripció” (annex 1) i el document “Consells i instruccions de seguretat” (annex 2), per part d’un membre representant de la comparsa, el qual ha de ser major d’edat. També es podrà fer la inscripció presencialment el mateix dia al Pavelló Municipal d’Esports, entre les 16.00 i les 16.30 h de la tarda. Recordem que estar inscrit a la Rua és imprescindible per optar als premis.

En cas que es vulgui fer una mostra-espectacle dalt de l’escenari del Pavelló, i voleu que soni una cançó concreta, aquesta l’heu d’enviar un arxiu en format mp3 al correu ssg.cultura@santsalvadordeguardiola.cat (indicant el nom de la vostra comparsa). Important: La cançó s’ha d’enviar o fer arribar abans del divendres 4 de març a les 12.00 hores per correu electrònic. La durada màxima de l’exhibició serà de 3 minuts. Les comparses que s’inscriguin el mateix divendres no podran optar a tenir música a la mostra de disfresses.

A quins premis puc optar? Com sempre, es lliuraran els següents premis:

  • Individuals o parelles (Infantil: 50,00 € - Adults: 50,00 €): una sola persona, o una parella de disfresses iguals o complementàries.
  • Comparses (200,00 €): grups de disfresses de tres o més persones, (no és obligatori anar a peu o amb carrossa/vehicle)
  • Premi millor carrossa (150,00 €): comparses que portin una plataforma mòbil o carrossa de tracció mecànica remolcada per un vehicle.
  • Millor coreografia (100,00 €): persones individuals, parelles, comparses i carrosses amb una coreografia. Es valorarà que la música estigui ben sonoritzada.
  • Idea més original i/o elaborada (100,00 €): individuals, parelles, comparses i carrosses amb disfresses de fabricació pròpia i artesanal, així com tots els components que en formin part, que siguin vistoses o originals.

Per a més informació, consulteu les Bases reguladores del concurs de Carnestoltes. Es perdrà el dret a rebre qualsevol premi si, durant la rua, se n'incompleixen les normes, s'ignoren les indicacions dels organitzadors o es realitzen accions que pertorbin el desenvolupament de la cercavila o es facin actes incívics, violents o ofensius (tant pel públic com per la resta de comparses).

Darrera actualització: 23.02.2022 | 12:54