Obert el termini de presentació de sol·licituds de la segona convocatòria d'ajuts extraordinaris per a persones en situació de vulnerabilitat per efectes de la Covid19

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 00:00

Aquest dimecres dia 25 de novembre, s’ha publicat la convocatòria d’ajuts extraordinaris destinats a persones en situació de vulnerabilitat per els efectes de la Covid19, en base amb el Pla de Xoc per fer front a la crisi sanitària i econòmica produïda pel Covid19, aprovat el passat 14 de juny de 2020 en Ple ordinari de la corporació.

En aquesta convocatòria es publiquen les següents línies de l’acció 2:

  1. Lloguer de l’habitatge habitual: consistirà amb el pagament íntegre d'un o dos rebuts de lloguer amb un màxim de 500 euros a pagar directament al propietari de l'immoble o al sol·licitant presentant el rebuts al corrent.
  2. Subministraments de l’habitatge habitual: consisteix en pagaments de rebuts del subministrament bàsic, aigua, llum i gas amb un màxim de 700 euros.
  3. Ajut econòmic i puntual: altres despeses no incloses en les línies anteriors consistent en un ajut únic mínim de 200 euros i màxim de 600 euros.

En aquesta convocatòria es publiquen les següents línies de l’acció 3:

  1. Xec municipal per fer ús als comerços i empreses del municipi: val per poder bescanviar als comerços i empreses del poble adherits al programa “xec social” per la quantia entre mínim de 30 i un màxim de 60 euros.

 

A continuació us fem un breu resum dels punts més importants:

Termini de presentació de les sol·licituds:

Inici: 25 de novembre de 2020

Fi: 15 de desembre de 2020

Qui ho pot sol·licitar?

L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts extraordinaris amb caràcter urgent a les persones, principalment famílies amb infants a càrrec, que han estat afectades per l’actual situació provocada per la propagació del COVID19 del municipi de Sant Salvador de Guardiola. Fan referència especialment a aquelles persones que:

  1. hagin perdut la feina arran del tancament de la seva empresa
  2. que l’empresa on treballen hagi reduït la plantilla a partir del dia 15 de març de 2020 degut als efectes del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de la crisis sanitària ocasionada pel COVID-19 o bé, aquelles persones que s’han vist afectades per un ERTE (Expediente de Regulación Temporal de Empleo) motivat pel mateix Decret
  3. concorrin en alguna situació de caràcter anàleg que pugui ser admesa com a equivalent pels Serveis Socials Municipals

Com es sol·licita?

  1. Telemàticament emplenant el model normalitzat que es pot trobar a la web municipal (http://www.santsalvadordeguardiola.cat/serveis-i-tramits/tramits-i-gestions/instancia-generica.html)
  2. Presencialment a les Oficines d'Atenció al Ciutadà en l'horari d'obertura. 
Darrera actualització: 30.04.2021 | 10:24