Programa Festa Major de Sant Salvador de Guardiola 2022

Del 4 al 7 d'agost de 2022 a les 00.00 h

Programa de Festa Major de Sant Salvador de Guardiola 2022, entre el 4 i el 7 d’agost.

ACTES PRÈVIS

Del 25 de juliol al 3 d’agost, a les 18.00 h. Masia del Calvet
Entrenaments d’escalèxtric
La pràctica es farà els dilluns, dimarts i dimecres de les 18.00 a les 20.00 h.
Organitza l’Associació de Veïns del Calvet

Dissabte 30 de juliol, a les 21.00 h. Punt de trobada a les Alzines (Església)
Movem-nos per Festa Major (Nocturna)
Caminada popular guiada per l’Associació Cultural la Guíxola. Porteu calçat còmode, a poder ser de muntanya. A la meitat de l’excursió, es farà una pausa per sopar, a la Torre de la Guíxola (cadascú es portarà la seva carmanyola i aigua). L'excursió tindrà un recorregut de 7 km aproximadament pel terme de Sant Salvador de Guardiola.
Organitza Cercle Cultural la Guíxola

DIJOUS 4 D’AGOST

De les 17.00 a les 20.00 h. Masia del Calvet
Classificatòries d’Escalèxtric
Organitza l’Associació de Veïns del Calvet

A les 19.00 h. Local de la Guíxola (Carrer de Dalt 17)
Inauguració exposició de pintura “Joan Nacenta Montanyà”
L’exposició és un homenatge al Sr. Joan Nacenta, on s’hi podrà veure part de la seva obra. Romandrà oberta tots els dissabtes d’agost de les 19.00 a les 20.00 h.
Organitza Cercle Cultural la Guíxola

A les 20.30 h. Pista del Pavelló Municipal d’Esports
Pregó institucional de Festa Major
L'alcaldessa Georgina Mercadal obrirà la Festa Major de Sant Salvador de Guardiola amb el tradicional pregó institucional. En acabar hi haurà una traca per celebrar l'inici de la Festa!

A les 21.00 h. Pista del Pavelló Municipal d’Esports
Gran Sardinada
Torna una de les tradicions més populars de la vila, la Sardinada popular, amb rom cremat i la cantada d’havaneres. El tiquet inclou una llesca de pa amb quatre sardines. Preu: 5,00 €. Places limitades a 400 unitats. Consulta al final del programa com adquirir el tiquet.

A les 22.00 h. Pista del Pavelló Municipal d’Esports
Cantada d’havaneres amb el grup Xarxa
El grup barceloní d’havaneres Xarxa torna a Sant Salvador per animar-nos la vetllada. Xarxa està format per Faust Villalta, Josep Lluís Romera, Ricard Padró i Víctor Gomez. A la mitja part, hi haurà rom cremat per a tothom.

A les 22.00 h. Pàrquing de l’Ajuntament
Botifarrada Jove
El sopar consistirà en una botifarra amb pa amb tomàquet. Hi haurà opció vegetariana. Preu: 3€. Consulta al final del programa com adquirir el tiquet.
Organitza Guardiola de la Joventut

A les 00.00 h. Pista del Pavelló Municipal
L’encetada Jove!
Obrim la primera nit amb els Dj’s de la vila! Celebrem que estem de Festa Major!
Organitza l’Ajuntament de Sant Salvador i Guardiola de la Joventut

DIVENDRES 5 D’AGOST

10.00 h. Masia del Calvet
Competició d’Escalèxtric
Final del campionat amb els classificats.
Organitza: Associació de Veïns del Calvet

A les 11.00 h. La Sala (Espai polivalent)
Exposició familiar interactiva: “Zinematik”
Coneix la col·lecció de màquines i artefactes, que al llarg de la història van ser inventats per tractar de reproduir i conservar en imatges el món que ens envolta. Anteriors a la fotografia i el cinema, objectes com la càmera fosca o el praxinoscopi, que semblen sorgits de l’equipatge d’un mag, van ser passos necessaris per arribar a allò que avui és el cinema i la fotografia. En acabar la visita a l’exposició podràs fer una joguina òptica (taumàtrop).

A les 18.00 h. Bosquet de l’Alegria
Espectacle familiar “Agegantats” de la Cia Consinsart
Què els passa als gegants de rostre impertèrrit i cos inalterable quan volen expressar-se fent accions humanes? Topen amb els límits del cartró generant situacions còmiques i entranyables. Als protagonistes d’aquest espectacle, aquesta situació els porta a rebel·lar-se contra la condició de gegants, sense saber que a vegades els humans no sabem expressar les emocions.

A les 21.00 h. Carrer de l’1 d’octubre
Cercatasques
Al llarg del carrer de l’1 d’octubre hi haurà les diferents tasques on ens oferiran un variat de tapetes, i gaudirem de l’acompanyament amb el grup de percussió “Tokem x tu” amb el seu espectacle Desperta. El tiquet inclou beguda, i diferents tapes. Preu: 8,00 €. Places limitades a 500 unitats. Consulta al final del programa com adquirir el tiquet.
Organitza l’Ajuntament de Sant Salvador Col·labora: La Guíxola, Guardiola de la Joventut, Bruixes de Guardiola, Esplai Merlot, Associació de Veïns El Calvet, Associació de Veïns de Ca l’Esteve, La Botigueta i Bar restaurant la Sala.

A les 23.00 h. Pavelló Municipal d’Esports
Concert jove amb “El Pony Pisador”, “Hey Pachucos”...
El Pony Pisador és un grup de cinc joves que mescla músiques tradicionals d’arreu del món amb un estil viu i desenfadat. El bon humor del Pony Pisador és contagiós: els seus espectacles són variats i imprevisibles, perquè entre riures i bromes amb el públic, a cada concert passen coses que ningú esperava. Hey! Pachucos són un grup de versions que es va formar en 2009 al Bages. A més de l’ampli repertori de cançons, també realitzen imitacions de personatges, per fer del seu espectacle un xou únic.

A continuació. Pavelló Municipal d’Esports
Nit amb Dj Ribex
 

DISSABTE 6 D’AGOST

A les 8.00 h. Pista del Pavelló Municipal d’Esports
Esmorzar de Pagès
L’esmorzar de Festa Major més esperat! Vine a menjar la botifarra a la brasa amb mongetes. Preu: 3,00 €. Places limitades a 250 unitats. Consulta al final del programa com adquirir el tiquet.

A partir de les 8.00 h. Pàrquing del Camp de Futbol
I Trobada de clàssics de Sant Salvador de Guardiola
Primera trobada, no competitiva, per a vehicles clàssics i històrics. Entre les 8.00 i les 10.00 h del matí hi haurà l’exposició dels participants al Pàrquing del Camp de Futbol. On posteriorment es farà una volta amb tots els participants pels voltants de Sant Salvador de Guardiola. Si tens un vehicle clàssic i vols participar-hi, escriu un correu electrònic a: biela@bielaclubmanresa.com i et passaran tota la informació. Les inscripcions a la trobada tenen un cost de 10,00 € i inclouen l’esmorzar, un obsequi i poder participar en la volta.
Organitza Biela Club Manresa amb el suport de l’Ajuntament de Sant Salvador

A les 9.00 h. Itinerant
Matinades de Festa Major
El grup de grallers MúsX realitzaran les matinades de Festa Major pels carrers de Guardiola

Diferents espais municipals
Matinal esportiva

  • 9.00 h. Pavelló Municipal Tirada de Bitlles Catalanes Organitza: Club de Bitlles Catalanes “Fusta i Ferro”
  • 9.00 h. Pistes de Petanca del Calvet Campionat de Petanca Inscripcions el mateix dia abans de les 9.00 h del matí. Organitza: Club Petanca el Calvet
  • 9.00 h. Bosc de l’Alegria Classe de Taiji-Qigon A càrrec d’Antoni Llasera. Porta una màrfega aïllant o una tovallola, roba i calçat còmode.
  • 9.30 h. Pista Pavelló Municipal Sessió de Zumba A càrrec de la Sunamy Caraballo. Porta una tovallola, roba i calçat còmode.
  • 10.00 h. Bosc de l’Alegria Classe de Krav Maga A càrrec de Javier Carvajal. Porta una tovallola, roba i calçat còmode.
  • 10.00 h. Pista del Pavelló Municipal Classe de Suspensió amb el Workout A càrrec de Pau Nacenta. Porta una tovallola, roba i calçat còmode.

De les 11.00 h a les 14.00 h. I de les 16.00 a les 19.00 h. Piscina Municipal
Inflables aquàtics
Gaudeix d’una remullada a la piscina i passa-t’ho d’allò més bé amb els inflables!

A les 12.15 h. Església de Sant Salvador de Guardiola
Repic de campanes de Festa Major

A les 12.30 h. Església de Sant Salvador de Guardiola
Ofici Solemne de Festa Major
Missa cantada pel cor parroquial.
Organitza: Parròquia de St. Salvador de Guardiola

A continuació. Davant l’Església de St. Salvador de Guardiola
Balladetes dels Gegants
El Salvador i la Gràcia faran unes balladetes en sortir d’ofici per celebrar la Festa Major. S’obsequiarà els presents a un petit vermut.

A les 19.00 h. Carrer Església fins Serra d’or
Baixada d’andròmines
Vegeu-ne les bases al final del programa. Hi haurà dues modalitats, la d’exhibició i la de velocitat. Us podeu inscriure fins al 2 d’agost de 2022, enviant un correu a ssg.cultura@diba.cat. Durant l’activitat hi haurà servei de begudes.
Col·labora: La Guardiola de la Joventut i Associació de Veïns del Calvet

A les 20:30 h. Pista Pavelló Municipal d’Esports
Concert a càrrec de l’Orquestra Montgrins
Amb una trajectòria de més de 135 anys als escenaris, l'Orquestra Montgrins ofereix un concert que combina tradició i modernitat, per agradar a tots els públics. Deixeu-vos endur pels sons i lletres, que us transportaran per l'espai i el temps a través de diverses dècades del segle XX amb pinzellades del XXI, per arribar a la música catalana i acabar amb temes que no poden faltar mai. També podreu sentir els solistes de l'orquestra, que porten els instruments al límit en obres que requereixen un gran virtuosisme interpretatiu.

A les 21.30 h. Pavelló Municipal d’Esports
Sopar del rostit
El menú del sopar constarà d’una peça de vedella anomenada Brisket, amb una cuita fumada de llarga durada, acompanyada de guarnició i amanida. De postres hi haurà gelat. El tiquet inclou pa, vi i aigua per a tothom. Preu: 12,00 €. Places limitades a 400 u. Consulta al final del programa com adquirir el tiquet.

22.00 h. Masia del Calvet
Cursa de resistència d’Escalèxtric
Inscripció: gratuïta per equips enviant un WhatsApp al 609377883.
Organitza: Associació de Veïns del Calvet

A les 23:00 h. Pista Pavelló Municipal d’Esports
Ball amb l’Orquestra Montgrins
A continuació. Pista Pavelló Municipal d’Esports DJ Rutxo DJ Rutxo és un dels djs referència a la Catalunya central. Porta la música dins seu des dels primers batecs. Polivalent i compromès, mescla llistes de temes que toquen la fibra constantment.

DIUMENGE 7 D’AGOST

A les 12.00 h. Masia de Ca l’Esteve
Portes obertes Temple Budista Kadampa i tastet de meditació
Vine a conèixer el Temple Budista de Sant Salvador de Guardiola, gaudeix d’un bany de bosc i experimenta amb un petit exercici de relaxació, apte per a tota la família.
Organitza Centre Budista Kadampa

A les 12.00 h. Pavelló Municipal d’Esports
La Festa Xaxipiruli i canó d’escuma
Vine, balla i diverteix-te en família amb els personatges de la Sal dels Mars. I per acabar una bona remullada amb el canó d’escuma!

A les 16.30. Carrer Serra d’Or
Tobogan aquàtic
L’atracció més refrescant i esbojarrada de l’estiu. Amb més de 75 metres de baixada lliscant. Apte per a nens a partir de 6 anys i de més de 120 cm d’alçada. Cal portar banyador o pantaló curt. Els flotadors van inclosos amb l’atracció. Durant l’activitat hi haurà servei de begudes.

A les 19.00 h. La Sala (Espai polivalent)
Tast de cervesa artesana
En aquest tast degustarem 6 varietats de cerveses artesanes de la mà de la Taverna dels Predicadors. A més, rebreu les explicacions de cada varietat, sabors i matisos. S’acompanyarà el tast amb uns petits snacks. Preu: 15,00 €. Places limitades. Activitat per a majors d’edat. Consulta al final del programa com adquirir el tiquet.

A les 22.00 h. Camp darrere Escola Montserrat
Auto-cine de fi de festa!
Acomiadem la Festa Major gaudint d’una bona pel·lícula de cinema! Durant tota la Festa podràs votar la teva pel·lícula preferida des del bar del Pavelló. Per accedir a l’autocinema, s’entrarà pel carrer 1 d’octubre direcció l’Escola Montserrat.

PUNT LILA I ÀNGELS DE LA NIT

Del 4 al 7 d’agost i cada dia de l’any! Festes sense agressions sexistes. Sant Salvador de Guardiola instal·larà un Punt Lila per atendre les demandes d’informació i d’atenció davant les possibles agressions sexuals, LGTBI-fòbia i comportaments sexistes en el marc de la Festa Major.

El Punt Lila el trobareu al Pavelló Municipal d’Esports la nit del 5 d’agost de les 23.00 h a les 5.00 h.

La festa és moment de diversió, de relaxar prevencions i d’aparcar reticències. Deixar-se anar sense envair l’espai dels altres. Que el gènere, l’orientació sexual, l’aspecte físic amb relació a uns cànons estètics fixats, no siguin excusa per exercir cap mena d’assetjament. Ningú té dret a imposar-se sobre els altres. Tothom tenim dret a defensar-nos i a buscar el suport dels que ens envolten. Entre tots i totes podem aturar les conductes agressives i fer que la festa sigui també un espai segur. Divertim-nos en igualtat, ni més ni menys, enfoca bé! No dubtis a sol·licitar el suport de les persones de l’organització i voluntàries que van amb l’armilla lila.

Per això si et trobes en alguna d’aquestes situacions o coneixes algú que necessiti ajuda pots posar-te en contacte amb els següents recursos:

Telèfon 112 per emergències ( 24 hores) Telèfon 900 900 120 ( 24 hores)

 

ALTRES INFORMACIONS D’INTERÈS

VENDA ANTICIPADA
Si vols adquirir els tiquets dels àpats de Festa Major, apunta’t les dates!
Del 25 de juliol fins al 2 d’agost, a l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola.
• Dilluns a divendres de les 11.00 a les 13.30 h.

El 30 i 31 de juliol, al Bar La Sala de Guardiola.
• Dissabte 30 de juliol de 10.00 a 15.00 h i de 19.00 a 24.00 h.
• Diumenge 31 de juliol de 10.00 a 15.00 h.

BAR DE LA FESTA MAJOR
Enguany recuperem el Bar de la Festa Major! Recorda els àpats amb venda anticipada son:
• Sardinada: 5,00 €
• Botifarrada Jove: 3,00 €
• Cercatasques : 8,00 €
• Esmorzar de pagès: 3,00 €
• Sopar del rostit: 12,00 €
• Tast de cervesa artesana: 15,00 €

HORARIS DEL BAR DE FESTA MAJOR:
• Dijous 20h a 3.00 h
• Divendres 20h a 5.00 h
• Dissabte 19.0 h a 5.00 h
• Diumenge 11.00 h a 13.30 h

Aquesta Festa Major, a tots els àpats porta't el plat i coberts de casa! Al Bar de la Festa Major podràs comprar el kit bio (plat i coberts biodegradables per 1,00 €). A més, també podràs comprar el got d'enguany, també per 1,00€!.

BASES BAIXADA D’ANDRÒMINES

Apunts generals:

  • Tots els menors de 18 anys hauran de portar una autorització signada pels pares o tutors adjunta a la inscripció.
  • Inscripcions gratuïtes abans del 2 d’agost de 2022 per correu electrònic (ssg.cultura@diba.cat).
  • El jurat el formaran els membres del grup Guardiola de la Joventut.
  • L’organització té la potestat de suspendre la baixada per inclemències meteorològiques o de seguretat.
  • El fet d’inscriure-s’hi significa acceptar aquest reglament. Tot allò no previst romandrà sota decisió de l’organització.
  • L’activitat disposarà del personal sanitari necessari. No obstant això, els participants han de signar un document a l’hora d’inscriure-s’hi, en el qual declaren la seva participació voluntària i sota la seva responsabilitat, i exclouen l’organització de qualsevol responsabilitat derivada d’aquest fet.

Els vehicles de la Baixada d’andròmines:

  • Han de ser de fabricació pròpia, sense motor, i propulsat per gravetat o empès pels passatgers.
  • Ha de tenir un mínim de tres rodes i portar obligatòriament sistema de frenada i direcció.
  • No podrà sobrepassar els quatre passatgers (incloent-hi el pilot) en categoria de velocitat.
  • Tindrà nom propi, sense que aquest pugui ser ofensiu.
  • En queden exclosos els carretons de supermercats.
  • Les andròmines seran revisades per l’organització abans de sortir i, si no compleixen els requisits, no se’n permetrà la participació.

Pilot i passatgers:

  • Podran anar disfressats amb la temàtica del vehicle.
  • És obligatori l’ús de casc (preferiblement, integral), correctament lligat, per a tots els participants. S’aconsella l’ús de genolleres, guants i colzeres, així com pantalons i jerseis llargs.

Premis:

  • Al vehicle més original
  • Al vehicle més desastrós
  • Al vehicle més ràpid
  • Al vehicle amb més mala sort

EN CAS DE PLUJA
Consulteu els canals informatius de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola:

  • Web: www.santsalvadordeguardiola.cat
  • Facebook i Instagram @ssg.ajuntament
Darrera actualització: 25.07.2022 | 11:50