L’Ajuntament executa el 50% de les tasques forestals per realitzar les franges de protecció contra incendis a El Graell i a Ca l’Esteve

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola està realitzant les franges forestals de protecció contra incendis a les urbanitzacions de El Graell i de Ca l’Esteve gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix un 95% dels costos globals.

Al llarg del 2019 l’Ajuntament ha hagut d’abocar tots els mitjans necessaris per poder realitzar tots els tràmits i moviments i realitzar les franges forestals, als que estan obligats els propis propietaris de forma subsidiària.

Actualment els treballs forestals ja estan al 50% de la seva finalizació i en el cas del Graell, a finals d’any estarà finalitzat del tot. En el cas de Ca l’Esteve a causa d’haver estat impossible contactar amb alguns dels propietaris, l’obra s’allargarà uns mesos de l’any 2020. És per això que l’Ajuntament demana als propietaris de Ca l’Esteve que encara no han signat les autoritzacions per accedir a les seves finques que es posin en contacte amb l’Ajuntament, doncs sense la seva autorització, l’execució de les franges no es pot tirar endavant.

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que la protecció de les urbanitzacions enfront a un eventual incendi forestal no és possible sense la col·laboració de tots/es les persones propietàries de terrenys en aquests indrets així com de totes les persones que hi viuen, ja siguin propietaris o llogaters. En aquest sentit fa una crida a respectar també a l’hivern, les mesures de protecció i les recomanacions que Protecció Civil i Bombers fan arribar i que s’adjunten al díptic informatiu adjunt.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 12:42