Informació relativa a les Eleccions Generals del 23 de juliol

Dimecres, 19 de juliol de 2023 a les 01:00

El 23 de juliol se celebren eleccions a les Corts Generals: Congrés i Senat. Hi poden votar tots els majors d'edat inscrits al cens electoral, tant si resideixen a l'Estat espanyol com a l'estranger.

A Catalunya, dividida en quatre circumscripcions electorals, s'escullen un total de 48 diputats i diputades, i 16 senadors i senadores.

A les eleccions al Congrés, es vota a una formació política, i s'escull la papereta de la candidatura corresponent (de color blanc). Per contra, a les eleccions al Senat, es vota a la persona i es trien 3, 2 o 1 candidats d'entre tots els candidats i candidates de les diferents formacions polítiques que figuren en una papereta única (de color sèpia).

La votació comença a les 9 hores, tot i que els locals estan oberts abans perquè puguin presentar-s’hi les persones que constitueixin les meses electorals i perquè verifiquin que no hi ha problemes amb el material electoral i s’acreditin els interventors, apoderats…

La votació acaba a les 20 hores, moment en què la presidència de la mesa electoral anuncia el final de la votació. No obstant això, si queden al local electoral, o a l’accés a aquest, persones que encara no han votat, la mesa els deixarà votar, i no permetrà que ho faci ningú més.

Els col·legis electorals de Sant Salvador de Guardiola estan situats a:

  • Escola Montserrat, al carrer Marganell s/n de Sant Salvador de Guardiola
  • Sala Polivalent de La Masia del Calvet, al carrer Pau Casals s/n de El Calvet

Cada centre disposa de 2 Meses electorals.

Es pot votar mitjançant:

  • Document Nacional d’Identitat (DNI).
  • Passaport (amb fotografia).
  • Permís (carnet) de conduir (amb fotografia). Vàlid també mitjançant l’aplicació miDGT
  • Targeta de residència, en el cas de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea que en tinguin.
  • Targeta d’identitat, si es tracta de persones estrangeres nacionals de països amb què Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi a les eleccions locals.

Degut a l’avís de calor i temperatures molt altes es distribuiran més aigües per cada mesa i s’han adquirit dos sistemes de ventilació “pingüins” pels espais de votació. 

Animem als veïns i veïnes a exercir el seu dret a vot tot prenent les precaucions adients per prevenir-se de l’onada de calor.

Darrera actualització: 18.07.2023 | 16:12