Informació rellevant sobre l'accessibilitat pel procés electoral del 28-M

Dijous, 25 de maig de 2023 a les 09:00

Us detallem informació rellevant relacionada amb l'accessibilitat a l'hora d'exercir el dret a vot com, per exemple, les eleccions del proper diumenge.

Qualsevol persona podrà exercir el seu dret de sufragi actiu, conscient, lliure i voluntàriament, qualsevol que sigui la manera de comunicar-ho i amb els mitjans de suport que requerisca (article 3.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General).

L’Administració ha de vetllar pel respecte al dret a la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat en l’accés als locals i a les Meses electorals, i per la no-discriminació (article 2 del Reglament sobre les condicions bàsiques per a la participació de les persones amb discapacitat en la vida política i en els processos electorals).

L’accessibilitat dels processos electorals té dues vessants: accessibilitat per a les persones que acudeixen al local electoral a votar i accessibilitat per a les persones designades per a formar part de les Meses electorals.

Els locals i les Meses electorals hauran de ser accessibles.

Les persones que integren les Meses electorals vetlaran perquè les persones amb discapacitat puguen exercir el seu dret de vot amb la major autonomia possible, i s’adoptaran per a això els ajustos raonables que resulten necessaris.

Durant el període electoral, qualsevol queixa o sol·licitud sobre accessibilitat es pot enviar a la Junta Electoral de Zona competent.

Si detecteu qualsevol problemàtica relacionada amb l'accessibilitat demanem que s'informi a l'Ajuntament o la Junta Electoral de la Zona el més aviat possible.

 
Darrera actualització: 25.05.2023 | 16:51

Imatges