Joan Vila Fargas, donant en vida de la finca Urpina a Ampans, mor als 97 anys

Dilluns, 7 d'agost de 2023 a les 11:00

Actualment, a la finca s'han recuperat les vinyes, s'ha creat una llar que acull 24 persones amb necessitats de suport, i té la granja de cabres i la formatgeria.

El passat dissabte, 5 d'agost de 2023, va morir Joan Vila Fargas, als 97 anys, donant en vida de la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola a la Fundació Ampans. Va ser l'any 2006 quan el matrimoni format per Joan Vila i Dolors Isern van visitar Ampans per donar a l'entitat la seva finca i destinar-la a l'acolliment i la generació d'oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Dolors Isern, havia mort feia uns anys. Tots dos van viure junts a la casa pairal, amb els seus dos fills, Ramon i Salvador, i van poder veure com creixia, dia a dia, el projecte de la finca Urpina, dibuixat per la Fundació Ampans. La recuperació de les vinyes, la creació d'una llar que acull 24 persones amb necessitats de suport, la granja de cabres i la formatgeria que dona feina a 12 persones. Així, Ampans va anar transformant la finca fins el que és avui dia. Des d'Ampans valoren que el Joan Vila ha estat "una persona generosa, amb una gran capacitat de visió per preservar la protecció dels seus dos fills, i alhora, de la família i de la finca".

Vila era un home de pagès, que ha viscut per als seus fills i per la terra. Un home que ha tingut una vida llarga, marcada per la guerra i la mort del seu pare. Una vida de treball, dedicada a la família, a la granja, a les terres de les que ell sempre deia que "no som els amos de res, només som administradors temporals de la terra". 

El funeral es va celebrar el dilluns 7 d'agost a les 10 del matí a l'església de Sant Salvador de Guardiola.

Darrera actualització: 10.08.2023 | 13:45