Aprovades les ordenances fiscals per a 2024

Divendres, 27 d'octubre de 2023 a les 00:00

En el Ple Extraordinari celebrat dimecres 25 d'octubre l'Ajuntament va aprovar les Ordenances Fiscals per al 2024.

La novetat més destacable és la pujada de l’IBI, que passa del coeficient del 0,64 al 0,66, cosa que significarà un augment d’un 3% en el rebut anual, “uns 30€ de mitjana per rebut” segons l’equip de govern. Una mesura que es justifica per “la congelació de l’impost els darrers anys i que és hora de corregir per la pèrdua progressiva d’ingressos que comprometen l’equilibri financer de l’Ajuntament i la prestació de serveis”. Per facilitar el pagament, es fraccionarà la domiciliació bancària en 4 terminis en comptes dels 3 actuals, i s’aplicarà un 2% de reducció als contribuents que domiciliïn aquest rebut.

La bonificació del 50% a 5 anys per la instal.lació de plaques solars es mantindrà per a 2024 però l’equip de govern va advertir que aquesta promoció de les energies verdes que ha durat 10 anys ja arribarà a la seva fi el 2025.

Un altre canvi substancial és la rebaixa de la plusvàlua municipal, també de l’ordre del 3%, que afecta les transaccions de compravenda d’immobles. Altres modificacions són la introducció de bonificacions per famílies monoparentals a l’Escola Bressol, el canvi de criteri econòmic a l’hora de llogar el camp de futbol, la rebaixa en la taxa per l’ocupació de la via pública amb grues mòbils i l’augment del preu per dia en cas de rodatge cinematogràfic.

D’altra banda, la taxa per la prestació d’aigua augmentarà 7€ el trimestre per abonat degut a l’augment dels costos fixes com l’energia. En aquest sentit, es destaca que “el decret de sequera ens avisa que la situació no serà fàcil aquest any si no milloren les circumstàncies i no plou”. L’Alcaldessa va agrair l’esforç d’estalvi d’aigua per part de la ciutadania que ha quedat palès un cop vistes les estadístiques de consum del municipi.

La taxa per la recollida de residus es congela per a l’any 2024 “tot i que tenim el mateix problema que la resta de municipis, que majoritàriament aplicaran increments importants” en aquest capítol. L’equip de govern ho va justificar al.legant que “l’any vinent estarem en ple procés de canvi de model de gestió de residus i encara no tenim els números exactes del futur cost del servei”.

Les ordenances fiscals van ser aprovades amb els vots de JUNTS, qui té majoria absoluta, i el PSC, i amb el vot en contra de SUMEM, que es va abstenir en la taxa d’aigua.

Podeu veure un resum en format de vídeo penjat a les xarxes socials així com visualitzar tota la sessió plenària al canal You Tube de l'Ajuntament.

 

 

Darrera actualització: 06.11.2023 | 12:16